8 saat uyumaktan daha önemli uyku alışkanlıkları açıklandı

8 saat uyumaktan daha önemli uyku alışkanlıkları açıklandı

8 saat uyku her zaman doktorlar tarafından öneriliyor ancak bundan daha önemli noktaların olduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

8 saat uyku her ne kadar uzmanlar tarafından önerilse de bundan daha önemli noktalar da mevcut. Örneğin uyuduğunuz saat aralığı fazlasıyla önem taşıyor. Gece 11 civarı yatağa girerseniz alacağınız verim gece bir civarı uyumaktan çok daha fazla. Özellikle hormonlar için uyku saatlerine dikkat etmekte fayda var. Bununla birlikte egzersizin de sağlık için yararlı olduğu doğru ancak bazı insanlar egzersiz için uykularından feragat ediyor ve bu pek iyi bir alışkanlık değil. Bir doktor, egzersiz yapmak için uykuyu atlamayı teşvik eden insanları uyardı.

8 saat uyumaktan daha önemli uyku alışkanlıkları açıklandı

4 Kasım’da Los Angeles, Kaliforniya’daki Cedars-Sinai Tıp Merkezi’nde tıp alanında yardımcı doçent olan Dr. Nicole J. Van Groningen, uyku ve egzersiz dengesi arasındaki önemi vurgulayan bazı açıklamalar yaptı. 1,4 milyon kez izlenen videoda Van Groningen, asla egzersiz için erken uyanmayacağını ve uykusunu egzersizle değiştirmeyeceğini söyledi. Özellikle Amerika’da çoğu kişi sabaha karşı dörtte uyanıp işe gitmeden önce egzersiz yapmanın sağlıklı olduğuna inanıyor ancak egzersiz kesinlikle uykunun yerini tutamaz. Doktor “İnternette hiç kimsenin, spor salonuna gidip egzersiz yapıp daha iyi bir vücut geliştirebilmeniz için uyku sürenizi kısaltmanın en iyisi olduğuna sizi ikna etmesine izin vermeyin” dedi.

Turkcell üçüncü çeyrekte güçlü büyümesini sürdürdü