Yahoo Bookpad Firmasını Satın Aldı

Yahoo Bookpad Firmasını Satın Aldı

Bulut kullanıcıları arasında popüler olan Docspad uygulamasının yapımından sorumlu olan Bookpad firmasının Yahoo tarafından satın alındığı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki etkinliğini arttırmak için yeni firmaları bünyesine katmaya devam eden Amerikalı internet devi Yahoo, şimdi de gözünü Hindistan’a dikti. Hindistan basınında son günlerde yer alan haberlere göre Yahoo, geçtiğimiz yıl kurulan Hindistan menşeli Bookpad firmasını bünyesine kattı.

Yahoo_DG

Niketh Sabbineni, Aditya Bandi ve Ashwik Reddy tarafından kurulan Bookpad, bulut üzerinde depolanmış dosya ve belgelerin görüntülenmesine ve düzenlenmesine imkan sağlayan popüler uygulaması Docspad sayesinde adını duyurmayı başarmıştı. Şimdilik Yahoo veya Bookpad cephesinden resmi bir açıklama yapılmamış olsa da anlaşmanın önümüzdeki günlerde basına duyurulması bekleniyor.

Amerikalı internet devinin Bookpad‘i satın almak için ne kadar ödediği ise şimdilik kesin olarak bilinmiyor. Economic Times’ın haberinde Bookpad için 8.3 milyon dolar ödendiği iddia edilirken, Times of India’nın haberinde bu rakamın 15 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Minecraft’ın Windows Phone’a Taşınacağı Kesinleşti