Windows 9 32-Bit Bilgisayarlarda Çalışmayabilir

Windows 9 32 Bit Bilgisayarlarda Çalışmayabilir

30 Eylül’de resmi olarak tanıtılacak olan Windows 9’un 64-bit ve 128-bit bilgisayarla yönelik olacağı ve 32-bit bilgisayarlarda çalışmayacağı söyleniyor.

Windows 8‘de istediğini bulamayan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, yapım aşamasında olduğu bir süredir bilinen ve deneme süreci geçtiğimiz günlerde Windows 9‘da birçok değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Windows 8’de yer almayan başlat menüsünün geri dönüşü ve Cortana’nın eklenmesi gibi birçok değişiklik bir süredir bekleniyor olsa da, son günlerde ortaya çıkan söylentiler bazı sürpriz değişikliklerin de yeni işletim sisteminde yer alabileceğini gösterdi.

Windows_9 (4)

Windows 9 hakkında ortaya çıkan bu yeni haberlere göre Microsoft‘un yeni işletim sistemi sadece 64-bit ve 128-bit bilgisayarlarda kullanılabilecek ve 32-bit bilgisayarlarda çalışmayacak. Bu yılın başında Windows XP’yi emekliye ayırarak birçok eski bilgisayar kullanıcısını zor durumda bırakan Microsoft’un yeni işletim sisteminde de benzer bir uygulamaya gitmesi, ağır eleştirilere maruz kalmasına neden olabilir.

Amerikalı teknoloji devi bu eleştirileri göze alsa bile, Windows 8‘den sonra bir kez daha başarısız olmayı göze alamaz. Bu yüzden de daha fazla kullanıcıya ulaşmak için elinden geleni yapacak olan firmanın 32-bit bilgisayarları dışarıda bırakmasına pek ihtimal verilmiyor. Şimdilik bu söylentileri doğrulayan veya yalanlayan resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Windows 9‘un 30 Eylül’de düzenlenecek basın toplantısında resmi olarak tanıtılmasıyla birlikte tüm bu iddiaların cevaplanması bekleniyor.

Counter-Strike: Global Offensive Linux’a Taşındı