Yahoo Luminate Firmasını Satın Aldı

Yahoo Finansal Sonuçları Hayal Kırıklığı Yarattı

Online reklamcılık alanında rakiplerinin gerisine düşen internet devi Yahoo, bu alanda yeniden zirveye oynayabilmek için Luminate firmasını satın aldı.

Bir zamanlar zirvede yer alan reklam bölümünü ihtişamlı günlerine geri döndürmeye kararlı görünen Amerikalı internet devi Yahoo, bu amacına ulaşabilmek için yeni firmaları bünyesine katmaya devam ediyor. Facebook gibi sosyal medya devlerinin ortaya çıkmasının ardından online reklamcılık alanında düşüşe geçen Yahoo, online reklamcılık alanında faaliyet gösteren Luminate firmasını satın aldı.

Yahoo_DG

Pazarlamacıların internette yer alan resimlerin üstüne görüntülü veya yazılı reklam eklemesine imkan sağlayan ve halihazırda 180 milyon kullanıcıya sahip olan Luminate, 2008 yılında ABD’de gürülen yeni bir firma. Kuruluşlarından yaklaşık 6 yıl sonra Yahoo gibi bir internet devinin dikkatini çekmeyi başaran Luminate’in CEP’su James Everingham, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yahoo’ya katılmaktan ve daha geniş bir kitleye ulaşma imkanı yakalamktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

WhatsApp 2 veya 3 Milyar Kullanıcıya Ulaşabilir