Yahoo BrightRoll Firmasını Satın Aldı

Yahoo 575

Dijital reklamcılık çalışmalarında video reklamlarına daha fazla yatırım yapmak isteyen Yahoo, BrightRoll’u bünyesine katmak için 640 milyon dolar ödedi.

Dijital reklam alanına her geçen gün daha fazla yatırım yapmaya başlayan internet devleri arasındaki kıyasıya devam ederken, Yahoo ve Google gibi internet devleri bu rekabette kendilerine avantaj sağlamasını umdukları online reklamcılık firmalarını bünyelerine katmaya devam ediyorlar. Video reklamları alanında da etkili olmak için arayışta olan Yahoo, bir süredir peşinde koştuğu BrightRoll firmasını bünyesine kattı.

Yahoo_DG

Birkaç aydır devam eden pazarlık sürecini nihayet başarıyla tamamlayan Yahoo‘nun, video reklamları alanında önde gelen firmalar arasında yer alan BrightRoll’u bünyesine katmak için 640 milyon dolar ödemesi gerekti. Sosyal medya ve mobil platformlardaki reklamların yanı sıra video reklamlarının da dijital reklamcılık alanında önemli bir role sahip olduğuna dikkat çeken Yahoo CEO’su Marissa Mayer, oldukça fazla büyüme potansiyeli olan bu alanda BrightRoll’la çalışmaktan memnuniyetini dile getirdi. Her iki firma tarafından resmi olarak doğrulanan bu anlaşmanın 2015 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Galaxy Note Edge Avrupa’ya Taşınıyor