Yahoo Foursquare’i Almak İçin Çalışmalara Başladı

Yahoo 575

Mobil alanındaki etkinliğini arttırmak için sıkı bir çalışma yürüten Yahoo’nun popüler sosyal medya uygulaması Foursquare’i satın almak istediği söyleniyor.

Dünyanın en başarılı iş kadınları arasında gösterilen ve Fortune dergisi tarafından hazırlanan 40 yaşın altındaki en başarılı 40 insan listesinde altıncı sırada yer almayı başaran Marissa Mayer, Yahoo‘u güçlü bir mobil firması haline getirmeye kararlı görünüyor. 2012 yılında Amerikalı internet devi Yahoo’nun CEO görevine getirilen Mayer, mobil alanındaki etkinlikliklerini arttırmak için yürüttükleri sıkı çalışmada başarılı olmak için önemli bir firmayı daha satın almaya hazırlanıyor.

Yeni Foursquare Kullanima Sunuldu!

Mayer önderliğinde girdiği köklü değişim süreci kapsamında birçok umut vaat eden firmayı bünyesine katan Yahoo‘nun şimdi de Foursquare‘i satın almak için harekete geçtiği iddia ediliyor. Kullanıcıların bulundukları mekanları ve konumları sosyal çevreleriyle paylaşmalarına olanak sağlayan popüler mobil uygulamnın yapımından sorumlu olan Foursquare’i satın alabilmek için kesenin ağzını açan Yahoo’nun firmaya 900 milyon dolarlık dev bir teklif yapmaya hazırlandığı söyleniyor.

Her iki firma da henüz konu hakkında bir açıklama yayınlamamış olsa da, Yahoo‘ya yakın kaynaklar firmanın sosyal medya alanına girmek istediğini ve bu amacına ulaşmak için Foursquare’in ideal bir tercih olabileceğini belirtiyorlar.

Sony Xperia Z4 Çok Yakında Tanıtılacak