Yahoo Tumblr’a Güvenmeye Devam Ediyor

Yahoo 575

Geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı Tumblr’ın kullanıcı sayısını önemli ölçüde arttırdığını duyuran Yahoo, gelirlerin çok yakında artacağına inanıyor.

2007 yılında kurulan blog ve sosyal medya platformu Tumblr‘ı geçtiğimiz yılın Haziran ayında tamamlanan anlaşmayla 1.1 milyar dolar karşılığında bünyesine katan Amerikalı internet devi Yahoo, bu dev yatırımının karşılını alacağına inanıyor. Tumblr’ın gelir getiren bir platform olmadığına dikkat çekilerek Yahoo’nun 1.1 milyar dolarlık bu dev yatırımı eleştirilmiş olsa da, Yahoo CEO’su Marissa Mayer kararının arkasında duruyor.

tumblr_logo

Mayer, Tumblr‘ı satın alma kararını verirken firmanın elde ettiği gelirden çok beraberinde getirdiği genç kullanıcı kitlesini dikkate almış olsa da artık firmanın gelir kısmına da önem vermeye hazır görünüyor. Sosyal medya platformunun son 15 ayda müthiş bir gelişme göstererek kullanıcı sayısını yüzde 40 arttırmayı başardığını vurgulayan Mayer, kullanısı sayısının 420 milyonu aştığını duyurdu. Üstelik bu kullanıcıların artık platformda daha fazla zaman geçirdiğini ve bu durumun yeni reklam imkanlarına olanak sağladığını belirten Mayer’a göre Tumblr önümüzdeki yıl 100 milyon dolar gelir elde edebilecek.

Google Magic Leap İçin Kesenin Ağzını Açtı