Xperia XZ3 resmen duyuruldu! İşte tüm detaylar!

Sony Xperia XZ3 hands on 3

Sony’nin uzun süredir beklenen yeni amiral gemisi Sony Xperia XZ3, IFA 2018 kapsamında resmen duyuruldu. İşte yeni modele dair tüm detaylar!

Yılın başında üst düzeyde Xperia XZ2 ile boy gösteren Sony, erken bir yenilemeyle karşımızda. Berlin’de düzenlenen IFA 2018 kapsamında duyurulan yeni nesil, çok büyük yeniliklere gebe olmasa da adından söz ettirmeyi başarıyor.

6 inç kıvrımlı OLED ekran

2 7

Sony alışageldiğimiz üzere telefonlarında çerçeveyi çok fazla daraltmıyor. Mamafih yeni amiral gemisinde de üst ve alt kısımda kayda değer boyutta çerçeve mevcut. Yanlar ise Galaxy Edge serisine benzer şekilde kıvrımlı ve çerçeveler ciddi boyutta ince.

Kullanılan ekran ise 6 inç büyüklüğünde ve OLED. Dahası, HDR özelliği taşıyor. 18:9 orana ve QHD+ çözünürlüğe sahip. Bu özelliklerle ekran, kuşkusuz telefonun en çarpıcı detayları arasında yer alıyor.

Xperia XZ3 oldukça ağır bir cihaz

XZ31

Tasarım kısmına geldiğimizde ise 158 x 73 x 9.9 mm boyutlar ve 193 gram ağırlık bekliyor. Genel olarak Sony’den beklenen şekilde kalın ve ağır bir telefon olarak görülebilir. Yine de eski nesle nazaran incelme ve hafifleme olduğu gerçeğini yoksayamayız. Öte yandan Corning Gorilla Glass 5 koruma camı ve IP65/68 su geçirmezlik sertifikası, telefonun sağlamlığına sağlamlık katan ögeler arasında.

Performansta önemli değişiklikler yok

Sony’nin amiral gemisi uzun süredir bayrak gemisi unvanını taşıyan Snapdragon 845’ten gücünü almaya devam ediyor. RAM/ROM ikilisi de baz model için 4/64 GB olmaya devam ediyor. microSD kart yine mevcut. Kısacası XZ2’yi bu konuda geride bırakacak bir detaya sahip değil.

XZ32

Kamera tarafına baktığımızda tekli kamera sistemleri bizi karşılamaya devam ediyor. 19 MP‘lik arka kamera, f/2.0 diyafram açıklığına ve 1.22µm piksel boyutuna sahip. Elbette önceki modellerde bulunan 4K, 1080p ağır çekim ve 960 fps’lik kayıt özellikleri cihazda yer alıyor.

Ön taraftaki kamera biraz daha farklı. XZ2’nin 5 MP’liği yerine 13 MP‘lik bir sensöre geçiş yapılmış.

21

Son olarak 3300 mAh batarya ve Android 9.0 Pie XZ3’e eşlik eden detaylardan. Sony’nin yeni telefonda genel olarak tasarımsal geliştirmelerle kullanıcıları yakalamaya çalıştığını görüyoruz. Zira kısa sürede güncellenen bir telefon olduğundan donanımsal geliştirmeleri yakalayamadı.

900 dolarlık fiyat etiketine sahip olan modelin, eylül ayında satışına başlanacağı da bilinen bilgiler arasında.

Xiaomi Pocophone F1 satış rekoru kırıyor!