Xperia XZ3 çentikli tasarımla sahip olmayacak

xperia xz3 özellikleri

Sony’nin 31 Ağustos’ta start alacak olan IFA 2018’de tanıtması beklenilen yeni amiral gemisi modeli Xperia XZ3 hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı.

Bilindiği üzere Sony, yeni amiral gemisi modelini IFA 2018’de tanıtmayı planlıyor. Hatta 31 Ağustos’ta başlayacak olan etkinlik için, Japon teknoloji devi 30 Ağustos’ta bir basın toplantısı düzenleyecek. Muhtemelen bu toplantıda Xperia XZ3 tanıtılacak ve IFA boyunca da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Xperia XZ3 özellikleri ortaya çıktı

Sony’nin 2018’de tanıtacağı 3. amiral gemisi modeli olan Xperia XZ3 hakkında geçtiğimiz gün bazı detaylar ortaya çıktı. Sızdırılan raporlara göre XZ3, 2160 x 1080 piksel çözünürlüğünde, 18:9 en boy oranına sahip 5.99 inçlik bir OLED ekran ile gelecek. Bu da Sony’nin yeni amiral gemisi modelinde çentikli tasarım çizgisini tercih etmeyeceği anlamına geliyor.

Telefon hakkında sızdırılan diğer bilgilere göre, XZ3 6 ya da 8GB RAM’e sahip olacak. Cihazın dahili depolama alanı da 64GB ve 128GB olarak belirlenmiş durumda.

Snapdragon 845 yonga setinden güç alacak olan telefonun Motion Eye Advanced isimli kamera teknolojisine de sahip olması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere daha önce Sony’nin Xperia XZ3’te 48MP’lik tek bir ana kamera kullanacağı iddia edilmişti. Bu iddia henüz kesinlik kazanmamış olsa da doğruluk payı hayli yüksek gibi görünüyor.

xperia

Öte yandan telefonun kutudan ilk çıktığında Android 9 Pie ile çalışacağını da hatırlatalım. Muhtemelen telefonun etiket fiyatı da yine 1000 dolar civarında olacaktır.

Galaxy Note 9 ve S9+ karşılaştırması