Sony Xperia XZ3 Premium yolda

2570565

Basına yeni ulaşan bilgilere göre Sony, Xperia XZ3’ün yanında Xperia XZ3 Premium için de çalışmalar gerçekleştiriyor. Cihaz model numarasıyla birlikte sızdırıldı.

Yazın bitiminde gerçekleştirilecek olan IFA fuarında, Sony beklenenin aksine birden fazla üst düzey modelle gelebilir. Son duruma göre fuarda Xperia XZ3’ü tanıtacak olan Japon teknoloji devi, XZ3 Premium’la bir bomba daha patlatacak.

Xperia XZ3 Premium’da Android P de bulunabilir!

Raporlar içerisinde H8616 model numarasıyla ortaya çıkan amiral gemisi, oldukça ilginç detaylar da taşıyor. Bunlardan ilki ekran çözünürlüğü kısmında. Raporda 3840×1920 olarak belirtilen ilginç ekran çözünürlüğünün, gerçekte 4K+ olması mümkün olabilir. Elbette bu da bizi 18:9 oranlı bir panele götürüyor.

XZ3Pr

İkinci ilginç detay ise Android sürümü. Rapora göre XZ3 Premium Android 9.0 sürümünü, yani Android P‘yi kullanıyor. Bu detay ana sürümde de bizimle kalır mı bilemiyoruz. Tek bildiğimiz şey, eğer bu modelde Android P’yi görürsek bunu sunan ilk telefonlardan birisi olacağı.

Öte yandan XZ2 Premium’un henüz duyurulduğunu düşünürsek, XZ3 Premium için oldukça erken olabilir. Belki de şirket, eylül ayında IFA ile XZ3’ü resmileştirdikten sonra abisini kasım ayına doğru tanıtacak. Bu durumda Android 9.0’ın da bulunması da daha az şaşırtıcı görülebilir.

Şimdilik cihazla ilgili sahip olduğumuz tüm bilgiler bunlar. Bakalım Sony, üst düzey cihazları için nasıl bir strateji izleyecek.

Telefon ve otomobil firmaları bu meseleyi çözmek için masaya oturdular!