Xperia XZ1 fiyatı ucuzladı

xperia

Sony’nin geçtiğimiz IFA kapsamında tanıttığı amiral gemisi modeli Xperia XZ1 fiyatı ucuzladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Sony, geçtiğimiz IFA’da 2 farklı modelle ziyaretçilerin karşısına çıkmıştı. Bu modeller arasında en fazla dikkat çekeni hiç şüphesiz Xperia XZ1’di. Yine Sony’nin klasik tasarım anlayışıyla karşımıza çıkan Xperia XZ1, teknik özellikleri bakımından da Xperia XZ Premium’u andırıyordu. Açıkçası kimse Sony’nin bu hamlesine pek bir anlam veremedi. Zira XZ Premium’un üzerine aynı düzeyde bir telefon çıkarmak pek de mantıklı bir hamle olarak değerlendirilmedi.

Japon teknoloji devi, Xperia XZ1’i tüm dünya ile aynı anda Amerika’da da satışa sunmuştu. Cihazın ABD’deki satış fiyatı 699 dolar olarak belirlenmişti. Fakat Apple’ın cam tasarıma sahip yeni modeli iPhone 8’i 649 dolardan satışa sunmasıyla işler değişti.

Hali hazırda Amerika’da pek fazla pazar payına sahip olmayan Sony uyguladığı yüksek fiyat politikası yüzünden iyice gözden düşmüş durumda. Bu olumsuz havayı azda olsa dağıtmak isteyen Japon üretici, Xperia XZ1 fiyatında indirime gitti. Firmadan yapılan resmi açıklamada, cihazın ABD fiyatının 699 dolardan, 649 dolara indirildiği belirtildi. Yani kaba tabirle, Xperia XZ1’in iPhone 8 ile aynı fiyattan satıldığını söylememiz mümkün.

Fakat yapılan bu 50 dolarlık indirimin, Xperia XZ1 satışlarını arttırıp, arttırmayacağı da biraz muamma. Zira şu aralar ABD’de muazzam bir iPhone X beklentisi mevcut. Yine de bekleyip göreceğiz.