Xperia XZ1 Compact fiyatı düşmeye devam ediyor

xperia xz1 compact

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Sony, hala akıllı telefon pazarında aradığını bulabilmiş değil. Şimdiye kadar tasarım çizgisi ile eleştiri oklarının hedefi olan Japon teknoloji devi, bu sene satışa sunduğu XZ2 serisinde tasarım anlayışını değiştirmişti. Sony’nin tasarım anlayışını değiştirmesi, Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact fiyatının da düşmesine neden oldu.

Xperia XZ1 Compact fiyatı daha da düştü

Sony’nin Xperia XZ2 serisini tanıtmasının akabinde XZ1 ve XZ1 Compact fiyatı düşmüştü. Fakat bu fiyat düşüşüne karşın telefonların satışlarında artış olmayınca, bazı perakendeciler ellerindeki stokları eritmek amacıyla Xperia XZ1 Compact fiyatında biraz daha indirime gitti.

İlk satışa sunulduğunda 600 dolar civarında bir etikete sahip olan telefonun son satış fiyatı ise 380 dolar. Açık konuşmak gerekirse Xperia XZ1 Compact ayarındaki bir telefon için 380 dolar çok da yüksek bir meblağ değil.

Ekran Resmi 2018 03 28 10.37.49

Unutanlar için ufak bir hatırlatmada bulunalım. Xperia XZ1 Compact, gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 835 yonga setinden alıyor. Sistemini 4GB RAM ile destekleyen telefon, 32GB dahili depolama alanına sahip. 720 x 1280 piksel çözünürlüğünde 4.6 inçlik bir ekrana sahip olan telefonun ana kamerası ise 19MP. Ön yüzünde 8MP’lik selfie kamerası bulunduran cihazın sahip olduğu IP68 sertifikası sayesinde toza ve suya karşı dayanıklı olduğunu da hatırlatalım.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Sony, XZ1 Compact modelini ülkemizde resmi olarak satışa sunmadı.