Xperia XZ1 fiyatı beklenenden daha pahalı olabilir!

xperai xz1 fiyatı

Sony’nin IFA 2017 öncesinde düzenleyeceği basın toplantısıyla tanıtacağı Xperia XZ1 fiyatı ile hayal kırıklığı yaratabilir. İşte konu hakkındaki detaylar.

Önümüzdeki ayın hemen başında start alacak olan IFA 2017 birçok yeni modelin tanıtılacağı önemli bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Sony daha önce yaptığı bir açıklamada, IFA 2017’nin hemen öncesinde bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı. Yeni tasarım çizgisine sahip Sony Xperia modellerinin bu basın toplantısında tanıtılması bekleniyor. Peki yeni tasarım çizgisine sahip olan Xperia XZ1 fiyatı ile bekleneni verebilecek mi? İşte asıl sorulması gereken soru bu.

Bilindiği üzere Sony kısmen de olsa katı bir fiyat politikasına sahip. Dolayısıyla Xperia XZ1 fiyatı ile ilgili ortaya atılan iddialarda da bu gerçek göz önünde bulunduruluyordu. Fakat kısa süre önce ortaya çıkan bazı raporlarda, Sony’nin düşük bir fiyat politikası ile pazardaki payını arttırmak isteyeceği belirtilmişti.

Fakat geçtiğimiz gün sızıntı dünyasının önemli isimlerinden Roland Quandt tarafından ortaya atılan yeni iddialar durumun pek de beklenildiği gibi olmayacağını gözler önüne serdi. Quandt’ın iddiasına göre, Xperia XZ1 fiyatı 599 pound, Compact versiyonu ise 499 Pound’lık etikete sahip olacak. Bu fiyatların akıllı telefon pazarındaki üst segment modeller ile aynı seviyede hatta daha da yukarıda olduğunu söylemek mümkün.

Sony’nin, Galaxy Note 8, LG V30, iPhone 8 ve Mate 10 gibi modellerin satışa sunulacağı bir dönemde böylesine yüksek bir fiyat belirlemesi pek de mantıklı görünmüyor.