iPhone kullanıcıları iPhone 8’e pek sıcak bakmıyor

iphone 8

iPhone kullanıcıları arasında yapılan bir araştırma, ortaya ilginç sonuçlar çıkardı. Görünen o ki iPhone 8 ve 8 Plus’a karşı hala bir mesafe var.

Apple’ın geçtiğimiz ay tanıttığı yeni iPhone modelleri teknoloji gündeminin en önemli başlıklarından biri haline gelmişti. Neredeyse 1 senedir gündemden düşmeyen yeni tasarıma sahip iPhone modeli iPhone X ismi ile tanıtılırken, iPhone 7s olarak lanse edilen model ise iPhone 8 ismi ile kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Elbette, genel olarak herkes iPhone X için oradaydı. Dolayısıyla iPhone 8 ve 8 Plus fazlasıyla iPhone X’in gölgesinde kaldı. Görünen o ki kalmaya da devam edecek. Şu an Apple, cam tasarımı ve yenilenen kamerası ile ön plana çıkan iPhone 8’in satışlarından pek memnun değil. Bu satışların ilerleyen zamanda artması beklense de yapılan araştırmalar bu durumun tam tersini yansıtıyor.

ABD’de yapılan bu araştırmada, büyük çoğunluğunu iPhone 7 ve 7 Plus kullanıcılarının oluşturduğu 4000 kişilik gruba, yeni iPhone modellerini alıp almayı düşünmedikleri sorulmuş. Araştırmaya katılan bireylerin yaklaşık olarak yüzde 64’ü bu soruya olumlu olarak dönüş yaparken geri kalan kısım ise yeni bir iPhone almayı düşünmediklerini belirtti.

Geçtiğimiz sene yapılan benzer bir ankette yeni bir iPhone almayı düşünenlerin oranı yüzde 71 seviylerinde çıkmıştı.

Bu sene çıkan yüzde 64’lük diliminde büyük çoğunluğunu iPhone X almak isteyenler oluşturuyor. Zira bu oranda iPhone 8 ya da 8 Plus almak isteyenler yüzde 4 seviyelerinde.