Xperia 1 VI ile ilgili her şey ortaya çıktı

Xperia 1 VI 2

Sony’nin yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 VI, son sızıntılarla birlikte daha fazla detay ortaya çıktı. Ancak bu kez sadece kamera ve tasarım değil, aynı zamanda dahili donanım ve diğer özellikler de gün yüzüne çıktı.

Japon markasının yaklaşmakta olan amiral gemisi telefonu, şık ve ince bir gövdeye sahip olacak. Arka tarafta, daha iyi kavrama için yanlarda ince yarıklarla eşleştirilmiş, buzlu dokulu bir cam panel bulunacak. Raporda, siyah ve platin gümüş renk seçenekleriyle satışa sunulacağı iddia ediliyor. Ön tarafta, Xperia 1 V’ye kıyasla 1,5 kat daha parlak bir panele sahip bir OLED ekran olacak. Ekranın, önceki rapora uygun olarak 19,5:9 en boy oranı ve 120 Hz’ye kadar değişken yenileme hızları sunacağı bildiriliyor. Daha yüksek parlaklık, doğrudan güneş ışığı altında daha iyi görünürlük sağlayacak ve BRAVIA HDR gibi diğer ekran teknolojileri daha iyi kontrast ve renklere dönüş yapacak.

Xperia 1 VI

Sony, Xperia 1 VI ile oyun performansına daha fazla odaklanabilir. Kaputun altında, amiral gemisi sınıfı bir işlemci olan Snapdragon 8 Gen 3 olabilir. Mobil oyuncular için bu cihazın bir FPS optimize edici ve 240Hz dokunmatik örnekleme hızı sunacağı anlaşılıyor. Tüm bunlar daha sorunsuz bir oyun deneyimi sağlamaya yardımcı olabilir. Büyük bir 5.000 mAh pil paketi, muhtemelen hızlı şarj ve kablosuz şarj sunan bu cihaza güç verecek. Üst düzey donanım, uzun süreli kullanımlarda performansın korunmasına yardımcı olmak için özel bir buhar odasına bile sahip olabilir. Gelen bilgiler Sony’nin Xperia 1 VI sahiplerine bir yıllık ücretsiz Sony Pictures film yayını bile sunabileceğini ve bu onlara IMAX video ve DTS ses ile yeniden düzenlenen beş adede kadar Sony filmine erişim olanağı sunabileceğini ekliyor.

Kamera sistemi açısından, Xperia 1 VI’de 24 mm ila 48 mm lens (2x optik zoom), ultra geniş açılı lens ve telefoto atıcı (7x’e kadar optik zoom) ile geniş açı sensörü sunan üçlü kamera modülü kullanılacak. Birincil kamera, “Mobil cihazlar için Exmor T” yığın CMOS görüntü sensörüne sahip olacak ve 48 megapiksel çözünürlüğe kadar çıkabilecek.

Sony, her zaman gelişmiş bir ses deneyimi sunuyor ve Xperia 1 VI bu alanda farklı değil. Yeni amiral gemisinde dinamik ve net ses için yeni bir yüksek performanslı ses çipi bulunabilir. Yüksek Çözünürlüklü ses, Yüksek Çözünürlüklü kablosuz, 360 Reality ses, LDAC, DSEE Ultimate ve hatta 3,5 mm kulaklık girişi gibi özelliklerin sunulması bekleniyor.

iPhone 16 serisi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor