Xperia XZ2 Compact MWC öncesi ortaya çıktı!

Bilindiği üzere bu ayın sonlarına doğru merakla beklenen Mobil Dünya Kongresi start alacak. MWC 2018’de, Samsung ve Sony’nin yeni amiral gemisi modellerini tanıtması bekleniyor. Genel olarak üst segment modellerini MWC kapsamında tanıtan Huawei, kısa süre önce Mart ayında özel bir etkinlik gerçekleştireceğini açıklamıştı. Yani Huawei, MWC’yi nispeten boş geçecek. Aynı şekilde LG tarafında da bir belirsizlik hakim. Muhtemelen LG’de yeni amiral gemisi modelini MWC’de tanıtmayacak. Samsung S9 ve S9+’la sahne alacakken, Sony ise Xperia XZ2, Xperia XZ2 Premium ve Xperia XZ2 Compact modelleri ile fuara renk katacak.

Xperia XZ2 Compact farklı bir tasarımla geliyor

Şimdiye kadar yeni Xperia serisi ile ilgili net bilgiler edinemedik. Ortaya çıkan bazı detaylar mevcut. Fakat onlar da pek tutarlı değil. Sony’nin tanıtacağı yeni Xperia ailesinin donanımsal anlamda diğer üst segment modeller ile aynı çizgide olması bekleniyor. Yeni serinin fark yaratacağı nokta ise tasarım çizgisi olacak.

Bilindiği üzere Sony hala ince çerçeveli tasarım anlayışına geçmiş değil. Dolayısıyla bu sene çıkacak olan üst segment modellerde yeni bir tasarım anlayışının ortaya çıkması bekleniyor.

Geçtiğimiz gün sızdırılan Xperia XZ2 Compact görseli de bunu doğrular nitelikte. İlgili görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

xperia xz2 compact

Sol tarafta Xperia Z5 Compact bulunurken, sağ taraftai se Xperia XZ2 Compact yer alıyor. Öyle görünüyor ki Sony yeni tasarım çizgisinde köşeli hatlardan vazgeçerek, daha bombeli bir tasarıma yönelecek. Yine de bekleyip göreceğiz.

Asus Zenfone 5 performans testinde göründü!