iPhone 16 serisi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor

iphone 16 2

Apple, bu yıl içinde tanıtacağı en yeni amiral gemisi modeli iPhone 16 için bir dizi yeni özellik ve iyileştirme vaat ediyor. Şirket, yeni iPhone modellerini geliştirirken, Apple kullanıcıları da iPhone 16’nın nasıl olacağını merak ediyor.

iPhone 16’nın sızdırılan renkleri şöyle; Siyah Beyaz Yeşil Sarı Pembe Mavi Mor iPhone 16 modellerinin maketleri sızdırıldı ve görüntülerde, 16 ve 16 Plus’ın dikey olarak hizalanmış kamera çıkıntıları dikkat çekiyor. Bu, büyük olasılıkla standart 16 modellerinin Vision Pro için uzamsal video kaydetmesini sağlayacak bir özellik. Ayrıca, dört iPhone 16 modelinde de eylem düğmesinin görüldüğü belirtiliyor. Şu anda bu özellik yalnızca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde bulunuyor.

iPhone 16

Rapora göre, Apple’ın 16 cihazlarında dikey bir kamera düzenlemesiyle birlikte arka kamerada değişiklik yapmayı planladığı belirtiliyor. Ayrıca, arka kamera bölümünde, 16 Pro modelindeki Ultra Geniş kamerada bir yükseltme olacağı ve çözünürlüğünün 12MP’den 48MP’ye çıkarılacağı bekleniyor. Bu güncellemeyle, geniş açılı çekimlerin çok daha yüksek çözünürlüklü ve kaliteli olması muhtemel.

16 Pro modellerinin daha yüksek kapasite ve daha uzun kullanım ömrü sağlayabilecek istiflenmiş pil teknolojisini kullanacağı öne sürüldü. Yığılmış pil, daha hızlı 40W kablolu şarj ve 20W MagSafe şarj desteğiyle birlikte gelebilir. Yeni bir tasarıma, güncellenmiş konektöre ve 3355mAh kapasiteye sahip olduğu iddia edilen iPhone 16 Pro pilinin bir görüntüsü sızdırıldı. iOS 18’in piyasaya sürülmesiyle birlikte, Apple’ın yapay zeka odaklı bir döneme giriş yapması bekleniyor.

Şirketin, ilk kez “Ajax GPT” kod adlı büyük bir dil modeliyle eğitilerek Siri’ye yapay zeka özelliklerini entegre etmesi bekleniyor. Bununla birlikte, teknoloji devinin Siri’nin yanı sıra Apple Music, Pages ve Keynote gibi kendi uygulamalarına da yapay zeka entegrasyonu düşündüğü belirtiliyor. 16 Pro ve 16 Pro Max’in Eylül 2024’te duyurulması ve piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Xiaomi’den evcil hayvanlar için kablosuz akıllı su çeşmesi