ZyXEL’den Yeni Nesil Yönetilebilir Switch: XS3700-24

ZyXEL xs3700 24 art 01

XS3700-24, küçük ve orta ölçekli işletmelerde kesintisiz çalışma, optimum ağ yönetimi ve yüksek performanslı 10 Gigabit ağ altyapısı oluşturma imkanı sunuyor.

ZyXEL, yeni duyurduğu XS3700-24 Switch ile kurumların iş süreçlerini hızlandırmaya ve güçlü ağ altyapılarını kolayca oluşturabilmelerine olanak tanıyor. Yeni ürün sayesinde özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu üst düzey kurumsal özellikler tek bir cihaz içerisinde sunulmuş oluyor. Yeni 10 Gigabit L2+ yönetilebilir switch XS3700-24, dayanıklı malzemeden geliştirilen tasarımı, üzerinden bulunan 8 adet 10G Base-T, 10 Gigabit uplink için 12 SFP+ ve 4 adet 10G combo konfigüre edilebilir portları ile kurumların yüksek performans ve geniş cihaz desteğine çözüm sağlıyor.

ZyXEL_xs3700-24_art_01

Özellikle yüksek bant genişliği gerektiren ses ve video iletiminin çok yapıldığı, bulut uygulamalar üzerinden sürekli veri transferinin gerçekleştirildiği ağ altyapılarından IEEE 802.11ac gibi gelişmiş network standartlarının kurulması ve artan bant genişliği ihtiyacının karşılanması için yeni nesil cihazlara olan ihtiyaç artmaya başlıyor.

Sunucu sanallaştırma ve tekilleştirmeyi desteklemek için 10G hat hızı performansını destekleyen, ZyXEL One Network özelliği sayesinde daha akıcı bir ağ altyapısı oluşturabilen XS3700-24, küçük ve orta boy ölçekli işletmelerin ağlarını kurumsal sınıfa terfi ederek genişleyen teknoloji ve altyapı ihtiyaçlarına tam çözüm sağlıyor.

Esnek ve kolay yönetim

Küçük ve orta boy işletmelerin hızla büyüyen ağlarındaki yaşadıkları sıkıntılara çözüm getiren XS3700-24’ün 10G bakır portları sunucu birleştirmeyi, SFP+ portları ise 10G uplink üzerinden switch birleştirmeyi mümkün hale getiriyor. Bu sayede XS3700-24, küçük ve orta boy işletmelerin çekirdek ağlarındaki en temel bileşen haline geliyor.

ZyXEL_xs370024

Layer 2 ağ yönetim fonksiyonları ile Layer 3 temel ve statik policy yönlendirme yeteneklerine ek olarak XS3700-24 aynı zamanda IPv4 ve IPv6 özellikleri için çift yığın kabiliyetine sahip olarak geliyor. XS3700-24’ün tam donanımlı IPv6 özellikleri, küçük ve orta boy işletmelerin yalnızca bugün değil gelecek ihtiyaçları için de çözüm sunarken, ekstra yatırım maliyetlerini de ortadan kaldırıyor.

Basit, güvenilir ve kesintisiz çalışma

İşletmelerin hızla dijital verilere ihtiyaçları artarken, ağ altyapısında gerçekleşecek bir kesintiye olan tahammülleri de azalıyor. ZyXEL’in NSPOF (no single point of failure) yaklaşımı ile sunduğu yeni switch XS3700-24, kesintisiz çalışmayı sağlamak için ekstra özellikler ile birlikte geliyor.

XS3700-24’ün güç birimi ve fan modülleri cihaz çalışırken bir başka 3700 serisi switch’in yedek parçaları ile değiştirilebiliyor. Buna ek olarak hem önde hem de arkada bulunan hava çıkış kanalları sayesinde maksimum soğutma sağlanmış oluyor. XS3700-24’ün sahip olduğu VRRP (Virtual Router Redundancy Protocol) yazılım protokolü, ve çift imaj özelliği, yönetim veya bakım zamanında bile ağ altyapısının sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmesine olanak tanıyor.

Optimum ağ yönetimi

ZyXEL’in yeni switch’i XS3700-24’ün sunduğu benzersiz esneklik ve performansa ek olarak kullanıcılara çok daha basit bir arabirim içerisinde yönetim seçenekleri sunuyor. XS3700-24’ün komut arabirimi, birden çok switch’in konfigüre edilebilmesine imkan tanıyor ve ZyXEL’in yönetilebilir switch serisi ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. ZyXEL One Network bağlantısı ve ZyXEL ZON Utility ile birlikte ağ yöneticileri tek bir platform üzerinden ağ üzerindeki tüm cihazların konumlarını belirleyebiliyor, IP atayabiliyor, tekrar başlatabiliyor ve switch’ler üzerinde firmware terfileri gerçekleştirebiliyorlar.

ZyXEL One Network’ün sunduğu akıllı bağlantı özellikleri sayesinde XS3700-24 ağ üzerinde bulunan tüm diğer ZyXEL cihazlarını ve Link Layer Discovery protokolünü destekleyen aygıtları bulabiliyor. Böylece yöneticiler ağ üzerinde bulunan tüm cihazları tek bir noktadan yöneterek iş gücünden tasarruf sağlıyor.

OxygenOS Güncellemesi Sonunda Yayınlandı