Xiaomi satış rakamları tatmin etmiyor!

Xiaomi satış rakamları

Xiaomi satış rakamları ve firmanın büyüme oranı beklentilerin altında kaldı. Büyüme planları çöpe gitmiş olabilir.

Çin menşeili önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi’den kötü haberimiz var. Firma yeni yılın ilk haftalarında kötü haber verdi. Satış rakamları bir nebze olsun artmış olsa da beklenen büyüme oranı yakalanamadı.

Xiaomi satış rakamları ne durumda?

Aşağıdaki tabloda Xiaomi satış rakamları ve büyüme oranını görebilirsiniz. Firma 2012 yılından bu yana büyük bir ivme kazanmış. Neredeyse 7-8 milyondan başlayan satış rakamları 2015 yılında 70 milyona ulaşmış. 2014 yılında 60 milyon satış rakamı elde eden firma için bir yılda sadece 10 milyon artış yeterli değil.

Aslında bu rakamları yerel bir firma olan Xiaomi için yeterli bulabilirsiniz ancak firma 2015 yılı boyunca Çin dışına çıkmak için çok yatırım yaptı. Bir dönem Türkiye’ye geleceklerini bile açıklamışlardı ancak bu rakamlar ile firmanın birkaç senesi daha olduğunu söyleyebiliriz. 2015 yılında hedeflerini tutturamayan firma, 2016 yılında daha büyük planlar ile karşımıza çıkacak.

Bir diğer konu ise firmanın karlılık oranı. Akıllı telefon satışlarında önemli bir sıçrama yaşanmamış olsa da firma tek başına akıllı bileklik sektörünü ele geçirmiş durumda. Xiaomi Mi Band isimli ürün uygun fiyatıyla milyonları peşinden sürükledi. Ancak akıllı bileklik sektöründeki düşük karlılık oranı, satış rakamlarıyla orantılı şekilde dev gelirler kazanmıyor. Xiaomi tarafında 2016 yılında önemli değişiklikler bekleniyor.

Xiaomi satış rakamları

Microsoft, ARM İşlemcilere Bir Şans Daha Verecek