Xiaomi AR patenti büyük dikkat çekti: Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor

Xiaomi, ABD yasağına karşı mahkemeye başvurdu!

Hiç beklenmeyen bir şekilde piyasaya sürülen Xiaomi AR patenti tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu yeni AR seti 2022 yılında kullanıcılar ile buluşturulacak.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Xiaomi, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Özellikle yeni teknolojiler konusunda firmanın birçok çalışması var. 2022 yılında gelmesi planlanan yeni teknolojiler Xiaomi tarafından patentli hale getiriliyor.

En fazla patenti alınan ürünler içerisinde AR uygulaması yer alıyor. Kısa bir süre içerisinde gündem olmayı başaran tüm patentler kullanıcılara artırılmış gerçeklik teknolojileri sunuyor. Özellikle yeni alınan bir patent gerçek olması halinde büyük ses getirecek gibi görünüyor. Bu yeni teknoloji Apple ve Samsung gibi şirketlerin bile önüne geçecek.

Xiaomi AR patenti bakın hangi özelliklere sahip

Bu yeni patent ilk olarak AR cihaz şeklinde karşımıza çıkacak. Ayrıca patent içerisinde artırılmış gerçeklik uygulamasının olması kesinleşti. Yeni patentin ismi artırılmış gerçeklik ekipmanı ile entegre çalışan bir görüntüleme sistemi olacak.

Xiaomi AR patenti

Xiaomi tarafından piyasaya sunulması beklenen yeni uygulamanın bilim kurgu filmlerine benzer olduğunu söyleyebiliriz. Hedeflenen objeler bu gözlükler sayesinde bilgileri ile birlikte gösterilecek. Böylece bilim kurgu filmlerinde görülen ve nesnelerin bilgilerinin yer aldığı sistem oluşturulacak.

Samsung Display, Ekim ayından itibaren Google, Xiaomi ve Vivo’ya katlanabilir OLED paneller sağlamaya başlayacak

Olumlu veya olumsuz bütün özellikler bu gözlük ile birlikte ortaya çıkabilecek. Mesela gittiğiniz herhangi bir mağazadaki akıllı telefonlar ile ilgili bilgiler bu gözlük sayesinde görülebilecek. Böylece sizin için en uygun akıllı telefonu seçmeniz çok kolay hale gelecek. Aynı şekilde akıllı saat veya kamera alırken yine benzer kolaylıklar yaşayabilirsiniz. Peki siz bu yeni Xiaomi patenti hakkında ne düşünüyorsunuz?