Xiaomi’de yeni bir dönem mi başlıyor?

Xiaomi CC11 Pro

Yıldan yıla akıllı telefon sektöründeki hedefini yükselten Xiaomi, bu defa gerçekten önemli bir hamle yapmış olabilir.

Xiaomi’de yeni bir dönem mi başlıyor? Xiaomi’nin akıllı telefon sektöründeki payını yıldan yıla arttırdığı bilinen bir durum. Bununla birlikte şirketin hala “fiyat/performans” markası algısından kurtulamadığı da bir gerçek. Akıllı telefon kullanıcılarının özellikle amiral gemisi tercihinde Xioami’yi alt sıralarda bırakması, Çinli şirketin canını en çok sıkan konulardan biri olsa gerek. İşte Çinli şirket, bu algıyı yıkabilmek için yeni bir girişime daha imza atıyor.

İnternete sıza bilgilere göre Xiaomi, yeni amiral gemisi serisi olan Xiaomi 12’de Leica ile iş birliği yapacak. Henüz ne Xiaomi’den ne de Leica’dan bu konuya ilişkin yapılmış bir açıklama yok. Bununla birlikte, Huawei P50 ile birlikte Huawei ile ortaklığını sonlandıran ve bir süredir kendisine yeni ortak aradığı bilenen Leica için, Xiaomi son derece güzel bir seçim olacaktır.

leica

Xiaomi’de yeni bir dönem mi başlıyor?

Bu iddiaların kaynağı ise, akıllı telefon dünyasında sık sık isabetli sızıntılar paylaşmasıyla ün yapmış bir twitter kullanıcısının, üzerinde “Leica” yazan bir akıllı telefon modelinin görselini paylaşmış olması. Tabi bu akıllı telefonun Xiaomi olduğunu söylemeye de gerek yoktur sanıyoruz.

Bakalım eğer bu iddialar doğruysa, birkaç hafta içerisinde bu iki markanın en ez birinden bir açıklama gelmesi gerekiyor. Bu zorunluluğun nedeni ise, zaten Xiaomi’nin yakın zamanda yeni amiral gemisi serisini satışa sunacak olması.

Lenovo yılın üçüncü çeyreğinde rekor rakamlara ulaştı