Xiaomi Mi 6 Mayıs ayında çıkabilir

xiaomi mi 6 1

Çin’in önce gelen akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, yeni amiral gemisi modeli için gün sayıyor. İşte Xiaomi Mi 6 çıkış tarihi hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Xiaomi genel olarak yeni dönemde satışa sunacağı amiral gemisi modellerini Mobil Dünya Kongresi etkinliklerinde duyuruyordu. Fakat bu sene MWC’yi es geçen Çinli üretici, kendi ülkesinde eş zamanlı olarak ufak bir etkinlik düzenlese de yeni amiral gemisi modelini duyurmadı. Özellikle Çin’de merakla beklenen telefonlardan biri olan Xiaomi Mi 6 ile ilgili net bir bilgi ise hala verilmiş değil.

Bu durumun temel nedeni olarak, Xiaomi Mi 6’nın Snapdragon 835 kullanması sebep gösteriliyor. Malumunuz, Snapdragon 835’te öncelik Samsung’ta bulunuyor. Yani şu anda Qualcomm, Samsung’un bir yan kuruluşu gibi sadece Güney Koreli deve hizmet ediyor. Muhtemelen Snapdragon 835 için sıraya giren diğer firmalar (HTC, Sony vs.) yeni amiral gemisi modellerinin çıkış tarihini, Galaxy S8 satışa sunulduktan sonra duyuracaklardır.

Xiaomi’de bu firmalardan biri. Çin’de ortaya çıkan son söylentiler Xiaomi Mi 6 modelinin Mayıs ayında satışa sunulabileceğini belirtiyor. Snapdragon 835’in maliyet yükünden ötürü müşteri kitlesini üzmek istemeyen Xiaomi, MediaTek’in üst düzey işlemcisine sahip farklı bir Xiaomi Mi 6 varyasyonunu da satışa sunmayı planlıyor. Tabi ki bu modeli Qualcomm’lu modele nazaran çok daha düşün bir fiyattan 290 dolar civarından satışa sunulması bekleniyor.

Xiaomi Mi 6’nın 3 farklı opsiyonda satışa sunulacağı ve en tepedeki modelin 6GB RAM içereceği de gelen haberler arasında. Asıl merak edilen konu ise, bugüne kadar agresif fiyat politikasından ödün vermeyen Xiaomi’nin, Xiaomi Mi 6’nın tepe modelini kaç dolardan satışa sunacağı. Bekleyip göreceğiz.