Xiaomi’de O sektöre giriyor

Xiaomi, bir liderliğe daha imza attı! Şimdi Apple düşünsün

Akıllı telefon piyasasındaki payını günden güne artıran Xiaomi, bu defa da gözünü bir başka sektöre dikti.

Xiaomi’de O sektöre giriyor! Xiaomi için tam bir Çin şirketi demek hiç de yanlış olmaz çünkü bu şirket gerçekten de politikalarına bakıldığında adeta küçük bir Çin gibi hareket ediyor. Akıllı telefondan akıllı saatlere, akıllı televizyondan akıllı süpürgeye kadar pek çok kategoride adından bahsettiren Xiaomi, bu defa da elektrikli otomobil piyasasına gireceğini duyurdu.

Xiaomi EV Inc. isimli yeni şirketini bugün resmen duyuran Xiaomi, ilk sermayesini ise 1,5 milyar dolar gibi oldukça bonkör bir tutar olarak belirledi. Sadece bu sektör için 300’den fazla yeni çalışanı işe aldığı öğrenilen Xiaomi’nin önümüzdeki on yıl içerisinde en az bir bu kadar daha yatırım yapacağı da konuşulanlar arasında.

Xiaomi, Samsung'u yenerek ilk kez küresel olarak 1 numaralı akıllı telefon markası oldu

Xiaomi’de O sektöre giriyor

Ancak öte yandan Xiaomi, elektrikli otomobil piyasasında nasıl bir rol alacağı konusunda detaylı bir açıklama da yapmadı. Yani, Xiaomi’nin amacı tamamen kendi elektrikli aracını yapmak mı yoksa zaten bu konuda yol kat etmiş şirketlere teknoloji çözümleri sunmak mı bunu sadece zaman gösterecek.

Şu an söyleyebileceğimiz şey ise, Xiaomi hangisini seçerse seçsin işi gerçekten zor. Çünkü bu sektörde de çok büyük ve köklü firmalar bulunuyor. Xiaomi her ne kadar akıllı telefon sektöründe çok deneyimli olsa da, elektrikli otomobil tamamen farklı bir mecra ve burada işler o kadar kolay da olmayacak.

Final Fantasy oyunları PlayStation’a geliyor