Facebook, oyun akışları için lisanslı müziğe erişimi genişletiyor

Facebook, oyun akışları için lisanslı müziğe erişimi genişletiyor

E-spor günümüzde gittikçe popüler hale geldi. Durum böyle olunca oyunlara da ilgi arttı. Faebook da bu bağlamda oyun akışları için lisanslı müziğe erişimini artırıyor. İşte detaylar.

Facebook Gaming, oyun akışı sırasında içerik oluşturucuların arka planda lisanslı müzik çalmasına izin veriyor. Yeni gelen güncelleme ile oyuncular çok daha fazla müziğe erişebilecek. İçerik oluşturucular için ne kadar gelişmiş özellik o kadar para demek. Şirketler popüler içerik oluşturucuları kendi platformlarında tutmak için ellerinden geleni yapıyor diyebiliriz. Şimdi oyuncular daha kişiselleşmiş özellikler almaya da başlayacak.

Facebook, oyun akışları için lisanslı müziğe erişimi genişletiyor

Oyuncular artık Universal Music Group, Warner Music Group ve Sony Music Entertainment gibi büyük hitler de dahil olmak üzere yüzlerce müzik etiketi, yayıncı ve topluluktan şarkılar çalmaya başlayabilecek. Yeni anlaşmalar, canlı yayınların yanı sıra arşivlenmiş yayınları ve izleyicilerin yayınlardan oluşturduğu klipleri de kapsıyor. İçerik oluşturucular önceden belirlenmiş çalma listeleriyle sınırlı kalmayacak. Artık her oyuncu istedikleri hemen hemen her şarkıyı çalabilecek. Facebook, yayıncı ile ilgili bir sorun yaşanması durumunda gerekli şarkıların kaldırılacağını duyurdu. Facebook, içerik oluşturucular oyun oynarken ünlü DJ’lerin arka plan parçalarını seçeceği birkaç özel etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Bu ay boyunca gerçekleşen özel yayınlarda DJ Khaled ve Diplo gibi isimler yer alacak. Dünyaca ünlü DJ Khaled ile yapılacak etkinlik şimdiden sabırsızlıkla bekleniyor.

Honor büyük çıkış yakaladı! Apple ve Xiaomi’yi geçti!