Xiaomi’den yeni akıllı hoparlör; Mi AI Speaker

xiaomi

Günümüzün trend sektörlerinden biri olan akıllı hoparlör pazarına Xiaomi’de dahil oldu. Xiaomi Mi AI Speaker ismini verdiği ürününü tanıttı.

Akıllı hoparlör sektörü, özellikle içerisinde bulunduğumuz 2017’de önemli bir ivme kazandı. Geçtiğimiz sene Amazon ve Google’ın tekelinde olan pazardaki dengeler, büyük oyuncuların sektöre dahil olmasıyla birlikte değişecek gibi görünüyor.

Hatırlanacağı üzere Apple, kendi akıllı hoparlörü HomePod’u kısa süre önce tanıtmıştı. Apple haricinde, Microsoft, Harman ve LG gibi firmaların da akıllı hoparlör sektörüne girmek istediğini biliyorduk. Fakat Çin’in önde gelen teknoloji firmalarından Xiaomi, hepsinden önce davrandı. Xiaomi tarafından gerçekleştirilen mini bir etkinlikle Mi AI Speaker isimli akıllı hoparlör tanıtıldı.

Mi AI Speaker, tasarım açısından piyasadaki diğer hoparlörlerden daha fazla bir şey sunmuyor. Mi AI Speaker ile hava durumu, haberler, ölçümler hakkında bir soru sormak ya da alarm, zamanlayıcı ayarlama, ev cihazlarını kontrol etme ve müzik dinleme gibi işlevleri yerine getirebiliyorsunuz. Kısacası MI Speaker, şu an piyasada olan Amazon Echo ve Google Home’un yapabildiği hemen hemen herşeyi yapabiliyor. Xiaomi’nin bu yeni ürününü rakiplerinden ayırt eden en önemli özelliği ise fiyatı. Mi AI Speaker, Çin’de 299 yen yani 44 dolara satışa sunulacak. Cihazın Çin haricinde, diğer ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Zira Çince haricinde diğer dillerin cihaza adapte edilmesi biraz zaman alacaktır.