Xiaomi Yükselişini Sürdürüyor

Xiaomi karını ikiye katladı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, son çeyreğin mali sonuçlarını açıkladı. Şirket iki çeyrek üst üste kayda değer artış açıklayarak yükselişini sürdürdü.

Bir yandan Huawei’nin etkileyici bir geri dönüş yapması, bir yandan Honor’un yükselişi derken, Xiaomi son dönemde kendi memleketinde ciddi kan kaybetti. Nitekim şirket son çeyrekte Çin’de en çok satan ilk iki şirketten biri olamadı. Bu durum şirketin kötü bir gidişatı olduğunu düşündürebilir. Ama durum hiç de öyle değil. Aksine Çinli teknoloji devi yükselişini sürdürüyor.

Çinli teknoloji devi bugün bir önceki çeyreğin mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin 2024’ün ilk çeyreğindeki net kârı 6.5 milyar yen, yani yaklaşık 897.6 milyon dolar olarak açıklandı. Bu da şirketin iki çeyrek üst üste, bir önceki yıldan daha fazla kâr elde ettiği anlamına geliyor. Üstelik bu öyle küçük artışlar da değil. Bir önceki çeyrekte olduğu gibi bu çeyrekte de kâr artış oranı çift hanelerde.

Xiaomi elektrikli otomobil

Öte yandan Xiaomi bir önceki çeyrekteki toplam gelirini ise 75.5 milyar yuan, yani 10.42 milyar dolar olarak açıkladı. Bu da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27’lik bir artış anlamına geliyor ki bu son derece etkileyici bir oran. Çin’de Huawei ve Honor gibi rakiplerinin gerisinde kalan Xiaomi’nin buna rağmen gelirini bu kadar arttırmış olmasının başlıca sebebi, bu iki rakibinin aksine global pazarda çok daha güçlü olması. Şirketin uluslararası telefon satışı yüzde 33.7 artarak 40.6 milyona çıktı.

Şirketin kârını bir önceki yıla göre kayda değer ölçüde arttırmış olmasını daha da etkileyici kılanı, aslında bu dönemin şirketin giderlerinin artmış olması. Elektrikli otomobil pazarına giriş yapan şirket, bu girişimin finansmanına kayda değer bir yatırım yaptı. Ancak bu girişimi başarılı olunca, yapılan bu harcamaya rağmen şirketin kârı arttı.

Elektrikli Otomobiller Yayalar İçin Daha Tehlikeli