Xiaomi Akıllı Telefon Pazarında Elini Kuvvetlendirdi

Xiaomi karını ikiye katladı

Xiaomi akıllı telefon pazarında oldukça başarılı bir çeyrek geçirdi; Bu durum şirketin son çeyrekteki gelirine ve toplam kârına da yansıdı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, son dönemde kendi memleketinde Huawei ve Honor gibi güçlü rakiplerin gölgesinde kalmaya başlamış olsa da, söz konusu global telefon pazarı olduğunda hala Çin’in önde gelen teknoloji şirketi olmaya devam ediyor. Şirketin global pazarda elde ettiği bu pazar payı, akıllı telefon pazarında elini epey kuvvetlendiriyor. Xiaomi, 2024’ün ikinci çeyreğini de oldukça iyi geçirdi. Son çeyreğin mali sonuçlarını paylaşan Xiaomi Corporation, akıllı telefon satışlarındaki başarı sayesinde şirketin hem gelirini hem de kârını arttırdığını açıkladı.

Xiaomi Akıllı Telefon

Xiaomi son çeyrekteki toplam gelirini 6.5 milyar dolar olarak açıkladı. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine kıyasla gelirde yüzde 27’lik artış yaşandığını gösteriyor. Bunun başlıca sebebi akıllı telefon satışlarında yaşanan artış. Çünkü şirket sadece son çeyrekte 42.2 milyon akıllı telefon sattı. Tabii Xiaomi akıllı telefonların yanı sıra Redmi ve Poco modellerinin satış rakamları da dahil.

Son çeyrekte satılan Xiaomi akıllı telefonların yüzde 22.1’ini premium modeller, yani üst segment telefonlar oluşturdu. Bu da bir önceki yıla göre artış gösteren bir diğer oran oldu. Üstelik şirket bunu Xiaomi 14 Pro ve Xiaomi Mix Fold 3 gibi popüler modellerini daha Çin dışında satışa sunmadan yaptı.

Son olarak Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7’nin de satış rakamlarını paylaştı. Nisan ayında teslimatlarına başlanan aracın daha şimdiden 27 bin 307 adet sattığı açıklandı.

PlayStation Plus’tan Çok Sayıda Oyun Ayrılıyor