Xiaomi Watch S1 Active akıllı saat ile fitness zamanı

t6 wer

#İŞBİRLİĞİ

Xiaomi, fitness tutkunları için yeni akıllı saatini görücüye çıkardı. Hafif bir tasarım ve şık bir görünümle gelen saat, aynı zamanda bünyesinde 19 tane profesyonel fitness modunu ve çok daha fazlasını barındırıyor. İşte karşınızda Xiaomi Watch S1 Active akıllı saat.

Xiaomi Watch S1 Active, 11mm kalınlıkta ve kayış hariç yaklaşık 36,3 gram ağırlıkta. Dairesel çerçeve tasarımı bulunan ürün, çerçeve üzerindeki minik motifler yardımıyla diğer pek çok akıllı saatten ayrılmayı başarıyor. Ürünün metal malzeme kullanılarak hazırlanan çerçevesi ,darbelere karşı dayanıklı yapıda ve bilekte de rahatsızlık uyandırmıyor.

Saat, ay beyazı, okyanus mavisi ve uzay siyahı olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip. Bunlara ek olarak, isterseniz farklı renklerde kayışlar alarak da takabilirsiniz. Kayışları takmak ve çıkarmak oldukça kolay.

Bir diğer önemli detay ise, saatin 5 ATM suya dayanıklı olarak geliyor olması. Böylece yüzerken dahi saati rahatlıkla kullanabilir, hatta bir yandan da fitness verilerinizi kaydedebilirsiniz.

Xiaomi Watch S1 Active akıllı saat ile fitness zamanı

Xiaomi Watch S1 Active, Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojisi aracılığıyla akıllı telefonunuzla bağlantı kuruyor.

Kullanıma geçiş yapmadan önce, Xiaomi’nin ücretsiz olarak sunduğu Mi Fitness uygulamasını kurmanızı ve bir profil oluşturmanızı öneriyoruz. Böylece kalp ritmi takibi, uyku takibi, ne kadar mesafe kat ettiniz, ne kadar kalori yaktınız gibi bilgileri detaylıca görebilir, daha sonra karşılaştırmalar yapabilirsiniz.

Ürünün iPhone telefonlarla da çalıştığını belirtelim, ancak bizzat deneyimlemediğimizi de ekleyelim.

Ürünümüzün dokunmatik ekranı, 1.43 inç değerde ve Amoled teknolojisi üzerine inşa edilmiş.

Xiaomi Watch S1 Active ‘in ekranında 466×466 çözünürlük ve 60 Hz ekran yenileme değeri sunuluyor. Yani bir akıllı saat için gayet iyi görüntüleme ve akıcı deneyimler sunabildiğini söyleyebiliriz, hem iç hem de dış mekân kullanımlarında.

Ek olarak, saatimizin 200’den fazla farklı kadranı var. Klasik görünümden sportif görünüme, elektronik görünümden renkli çizgilerle dolu detaylara kadar pek çok seçenek var ve her gün, o anki modunuza göre birkaç dokunuşla seçimler yapabiliyorsunuz.

Ürünün çerçevesinin sağ yan tarafına baktığımızda, iki tane de fiziksel tuş görüyoruz. Üst kısımdaki tuş ile hem saati uyandırabilir hem de uygulama ve özellikler listesine geçiş yapabiliriz. Alt kısımdaki tuşu ise, favori fitness modumuza hızlıca ulaşmak için bir kısayol olarak kullanabiliyoruz. Ek olarak, acil bir durumdaysanız, alttaki tuşa 3 kez arka arkaya basarak yardım çağırabilirsiniz.

Xiaomi Watch S1 Active akıllı saat ile fitness zamanı
Xiaomi Watch S1 Active

Akıllı saatlerde “sensörler” oldukça önemlidir. Zira “doğru veri” için sensörlere önemli görevler düşer.

Ürünümüzde kalp atış hızı sensörü (kan oksijen sensörü ile), akselerometre, jiroskop, jeomanyetik sensör, atmosfer sensörü ve ortam ışığı sensörü bulunuyor.

24 saat boyunca kalp ritminizi takip edebilir, kandaki oksijen miktarını görebilir, uyku takibi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer kalp atış hızınızda anormal bir durum gözlenirse, saatiniz sizi uyarabiliyor. Tabii bu özelliği öncelikle sizin etkinleştirmeniz gerekiyor. Aynı zamanda uyku deneyimlerinizi analiz edebilir ve daha iyi uyku için uygulama aracılığıyla tavsiyeler alabilirsiniz.

Stres azaltmak için yine saatinize başvurabilir ve sistemdeki nefes egzersizlerine birkaç dakika ayırarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Özellikle de yoğun iş ve okul günlerinizde.

Ürün, bünyesinde 19 tane profesyonel fitness modu barındırıyor. Bazılarını saymak gerekirse:

Açık havada bisiklet, serbest stil antrenmanı, ip atlama, kapalı alanda bisiklet, kürek çekme, yüzme, koşu bandı, yürüyüş, basketbol, tenis, doğa yürüyüşü ve yoga.

Toplamda 117 fitness modu olduğunu da ekleyelim. Yani karşımızda oldukça geniş bir yelpaze var. Deyim yerindeyse seçin, beğenin ve harekete geçin.

Xiaomi Watch S1 Active akıllı saat ile fitness zamanı

Xiaomi Watch S1 Active’in üzerinde dahili hoparlör ve mikrofon da bulunuyor. Bu sayede, saatiniz telefonunuzla bağlı haldeyken gelen aramaları saat üzerinden cevaplayabilirsiniz.

Örneğin koşu yaptığınız esnada bir arama geldi diyelim. Bu esnada cebinizden telefonu çıkarmak zor olabilir. Hem koşunuzu da bölmek istemezsiniz belki de. İşte bu gibi durumlarda, saat ekranından kimin aradığını görebilir, ister saat üzerinden cevaplayabilir isterseniz de reddedebilirsiniz. Ses kalitesinin yeterli düzeyde olduğunu söylemeliyiz.

Saatin dikkat çekici bir diğer özelliği de dahili çift band GPS sistemine sahip olması. Böylece koşu yaptığınız, yürüdüğünüz ya da bisikletle kat ettiğiniz güzergahları daha sonra detaylıca görebilirsiniz.

Xiaomi Watch S1 Active, 470mAh pile sahip ve beraberinde gelen şarj pediyle kolaylıkla şarj edilebiliyor.

Ürün, tek şarj ile gündelik kullanımda 10 günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Bu periyoda Bluetooth üzerinden yaklaşık yarım saatlik telefon görüşmesi, çeşitli fitness modlarının aktifleştirilmesi, kalp ritm takibi ve gelen bildirim mesajlarının saat ekranından kontrol edilmesi gibi detaylar da dahil. Tabii kullanım alışkanlıklarınız neticesinde, pil kullanım süresinde değişiklikler olabilir.

Xiaomi Watch S1 Active akıllı saat, ülkemizde 2459 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Logitech Pop Emoji kablosuz mouse incelemesi