Xiaomi Surge S2 yonga seti için gün sayıyor

xiaomi 1

Akıllı telefon pazarında, üreticilerin en çok önem verdiği konulardan birisi de hiç şüphesiz kullandıkları yonga setleri. Hali hazırda kendi yonga setini üreten bir kaç firma mevcut. Bunlar, Apple, Samsung ve Huawei. Geri kalan üreticiler ise genel olarak Qualcomm ve MediaTek gibi üreticilerin kapısını çalıyorlar. Şimdi ise kendi yonga setini üreten firmalar arasına bir başka Çinli teknoloji devi Xiaomi’de katılıyor. Xiaomi yeni yonga seti Surge S2 ile MWC 2018’de boy göstermeye hazırlanıyor.

Xiaomi Surge S2 ile kapasiteyi arttırıyor

Aslında bu Xiaomi’nin ilk yonga seti denemesi değil. Çinli üretici geçtiğimiz sene de Surge S1 yonga seti ile bir telefon satışa sunmuştu. Fakat bu yonga seti fazlasıyla güçsüz ve verimsizdi. Dolayısıyla dikkat çeken bir yapısı da yoktu.

Fakat bu sene tanıtılacak olan Surge S2, selefine oranla çok daha güçlü bir yonga seti izlenimi veriyor. İçerisinde 2.2GHz’de çalışan dört adet Cortex-A73, 1.8GHz’de çalışan dört adet Cortex-A53 çekirdeğine sahip olan Surge S2, GPU tarafında ise Mali-G71’den faydalanıyor. S1’de Mali-T860 kullanıldığını göz önüne alacak olursak, grafiksel anlamda önemli bir sıçramanın yaşandığını söyleyebiliriz.

Xiaomi’nin yeni yonga setini kullanan ilk cihazın Mi 6X olması bekleniyor. Bu telefonun global pazarda Xiomi Mi A2 ismi ile satışa sunulması da gündemde. Tüm ayrıntıları doğru bir şekilde öğrenmemiz için MWC 2018’e kadar sabretmemiz gerekecek.

JDI şeffaf parmak izi okuyucusu yaptı