Xiaomi Mi 5C tanıtıldı!

xioami mi5c

Xiaomi kendi yonga setini kullanan ilk akıllı telefon modeli Mi 5C’yi tanıttı. İşte Xiaomi Mi 5C hakkındaki tüm detaylar.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, uzun süredir Pinecone kod ismiyle duyurulan kendi yonga seti üzerinde çalışıyordu. Xiaomi’nin kendi yonga setini taşıyan ilk telefonu Xiaomi Mi 5C bugün tanıtıldı.

Xiaomi Mi 5C, gücünü Surge S1 ismiyle tanıtılan yeni yonga setinden alıyor. İçerisinde Cortex A53 mimarisini barındıran Surge S1, maksimum 2.2 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli bir işlemciye sahip.(4×2.2GHz, 4×1.4GHz)  GPU tarafında Mali-T860’ı barındıran bu yonga seti 28nm üretim süreci ile geliştirilmiş.

Kısacası Surge S1 için orta segmente hitap eden bir yonga seti diyebiliriz. Her ne kadar 28nm üretim süreci hayli eski bir teknoloji olsa da bu işe yeni başlayan bir firma için hoş görülebilir.

Öte yandan Xiaomi Mi 5C’nin özelliklerine dönecek olursak, telefondaki Surge S1 yonga setinin 3GB RAM ile desteklendiğini belirtebiliriz. 64GB dahili depolama alanına sahip olan telefonun MicroSD kart opsiyonu da bulunuyor.

xiaomi mi 5c

12 MP’lik ana kameraya 8 MP’lik ön kameranın eşlik ettiği Xiaomi Mi 5C, 132 gramlık bir ağırlığa sahip. 5.15 inçlik bir ekranla gelecek olan telefon 9V/2A hızlı şarj desteği de sunuyor.

2860 mAh gücnde ortalama bir bataryadan beslenen telefonun Avrupa pazarındaki fiyatı ise henüz kesinleşmiş değil.