Dünya devi Samsung, kendi ülkesinde zirveyi kaptırdı!

Adsiz 48

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung, kendi ülkesinde ağır bir malubiyet almanın şaşkınlığını yaşıyor.

Dünya devi Samsung, kendi ülkesinde zirveyi kaptırdı! Teknoloji gün geçtikçe ilerliyor ve hayatımızı daha da kolaylaştırıyor. Ancak teknolojinin önemi sadece bununla sınırlı değil, önemli bir finansal yönü de var. Apple, Volkswagen ve Microsoft gibi büyük şirketler, kazandıkları para ile ülkelerinin ekonomilerine katkı sağlıyor. Örneğin, Samsung gibi bu şirketlerin biri, çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor ve özellikle akıllı telefon ve diğer işlerdeki başarısı nedeniyle ülkesinin en karlı firması olmaktan gurur duyuyordu. Ancak bu durum artık değişti. Hyundai Motor, Samsung Electronics’i geride bırakarak Güney Kore’nin en karlı şirketi oldu.

Samsung çalışanlarının kullanıcı verilerini ChatGPT'ye sızdırdığı açıklandı

Hyundai Motor, son raporunda birinci çeyrek işletme karının 3.59 trilyon won ($2.7 milyar) olduğunu açıkladı. Kazançların artması, 2009’dan beri Kore’nin en karlı şirketi olan Samsung’un tahtını kaybettiği önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

Samsung

Dünya devi Samsung, kendi ülkesinde zirveyi kaptırdı!

Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Samsung, özellikle akıllı telefon pazarında başarılıydı. Ancak şirket, amiral gemisi modellerinde hayal kırıklığı yaratan satışlar, orta segmentte artan rekabet ve düşük kar marjlı en çok satan modellerde bile zorluklarla karşı karşıya kaldı, bu da sıralamada değişikliğe yol açtı.

samsung

Hyundai Motor’un birinci çeyrek kazanç raporu, satışların yıllık yüzde 24,7 artarak 37,7 trilyon won’a yükseldiğini, işletme karının da bir yıl öncesine göre yüzde 86,3 arttığını gösteriyor. Şirket, Ocak-Mart döneminde dünya genelinde 1.021.712 araç sattı ve bu da önceki yıla göre yüzde 13,2 artış anlamına geliyor. Otomobil üreticisi, dünya çapında yonga ve bileşen tedariklerinin istikrar kazanmasıyla birlikte üretimdeki iyileştirmelere satış rakamlarındaki güçlü artışın nedeni olduğunu belirtti. Kore dışındaki pazarlardaki satışlar yüzde 10,7 artarak 830.665 üniteye, yerli satışlar ise yüzde 25,6 artarak 191.047 üniteye yükseldi. Dünya devi Samsung, kendi ülkesinde zirveyi kaptırdı!

Apple Watch için bir yapay zeka sağlık koçu geliştiriliyor