Xiaomi şimdi de elektrikli otomobil üretecek

Xiaomi, bir liderliğe daha imza attı! Şimdi Apple düşünsün

Genel olarak ürettiği akıllı telefonlar ile tanıdığımız Xiaomi çok farklı bir sektörde boy göstermeye hazırlanıyor. Çinli üretici şimdi de elektrikli otomobil üretecek.

Xiaomi şimdi de elektrikli otomobil üretecek. Ne alakası var demeyin. Çünkü Xiaomi pek çok kategoride, çok farklı ürünler geliştiren bir şirket. Örneğin bir Mi Store’a gittiğinizde koşu bandından tutun da akıllı şemsiyeye kadar pek çok farklı ürün görmeniz mümkün.

Elbette bunlarda Xiaomi logosu yerine yan markaların isim ve logolarını görüyoruz. Örneğin Xiaomi’nin akıllı süpürgeleri Viomi ismiyle satışa çıkıyor. Bunun haricinde de pek çok üründe Xiaomi’nin farklı yan markalarını görmek mümkün.

Şimdi gelelim asıl konuya. Yani elektrikli otomobillere. Malum elektrikli otomobiller son dönemin en popüler başlıklarından biri.

Xiaomi şimdi de elektrikli otomobil üretecek

Xiaomi elektrikli otomobiller için tam 1.5 milyar dolarlık yatırım yapmış durumda. Bu neresinden bakarsanız bakın çok ciddi bir rakam. Dolayısıyla Xiaomi’nin elektrikli otomobil işinde hayli ciddi olduğunu söyleyebiliriz.

Dünyanın En Hızlı Otonom Elektrikli Otomobili

Çinli şirketlerin elektrikli otomobil işine girmeleri ciddi anlamda iyi olabilir. Bu sayede Türkiye’deki otomobil fiyatlarının da düşmesini bekleyebiliriz. Bilindiği üzere elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı, normal araçlara nazaran daha az. Dolayısıyla bu tarz otomobillerin yaygınlaşması, ülkemizdeki araç fiyatlarını da aşağı çekebilir. Tabi ki ÖTV diliminde yeni yükselişler gerçekleşmezse.

Bakalım Xiaomi telefon ve diğer teknoloji kulvarlarındaki başarısını elektrikli otomobil kategorisinde de devam ettirebilecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Nubia Red Magic 6S Pro eşsiz bir özellikle gelecek