Kripto paralar sert düşüş yaşayabilir: ABD kripto para vergilendirmeleri

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Kripto paralar sert düşüş ile karşı karşıya kalabilir. ABD kaynaklı vergilendirme çalışmaları bu düşüşte büyük bir öneme sahip olacak. İşte merak edilen tüm detaylar

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Twitter CEO’su önemli açıklamalara yer verdi. Ona göre kripto paralar ile ilgili vergilendirme işlemi yapmak pek mantıklı değil. Ancak bu konuda orta yol bulunabilir. Kripto para yatırımları ABD Meclisi’nin ana gündem maddelerinden bir tanesi.

Dünya ülkelerinin kripto paraları benimsemesi açıkçası görüldüğü kadar kolay değil. Neredeyse her ülkenin farklı bir sorun çıkardığı ortada. Mesela Çin kripto para madencilerini sert eleştiri yağmuruna tuttu ve onların ülkeden gitmesine neden oldu. Şimdi ise ABD kendi meclisinde kripto para vergilendirmesini konuşuyor.

Kripto paralar sert düşüş ile karşı karşıya

Twitter’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jack Dorsey tarafından yapılan açıklamalara göre kripto paralar için iyi bir vergilendirme yapmak önemli. Ancak bu vergilendirmenin mutlaka kabul edilebilir düzeyde olması gerekiyor.

Kripto paralar sert düşüş

Şartlar ağır olursa ABD kripto para yazılım ve donanımlarını dışarıdan ithal etmek zorunda kalacak. Böyle bir durumda gelişen bir teknoloji karşısında ABD güçsüz kalabilir. Elbette böyle bir durumla karşılaşmamak için vergilendirmenin mutlaka en asgari düzeye indirilmesi gerekiyor.

Ünlü analistten 3 kripto para tavsiyesi

ABD’de altyapı yasası olarak geçen bu kripto para piyasası düzenlemesi sektöre ağır bir darbe vurabilir. Daha şimdiden Bitcoin 43500 dolar seviyelerine kadar geriledi. Alınacak olumsuz bir karar düşüşü biraz daha derinleştirebilir. Peki sizce kripto para piyasalarında vergilendirme nasıl yapılmalı? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.