Xiaomi Redmi 13C 5G resmen tanıtıldı

Xiaomi Redmi 13C

Xiaomi, 5G desteğine sahip bütçe dostu telefonu Xiaomi Redmi 13C 5G’yi resmi olarak tanıttı. Telefon Redmi 13C’den farklı bir yonga seti kullanıyor.

Redmi Note 13 serisinin ilk üyelerini eylül ayının sonunda piyasaya süren Xiaomi, kasım ayında da Redmi 13C’yi kullanıcılarla buluşturdu. Ancak şirketin Redmi 13 serisiyle işi henüz bitmemişti. Nitekim şirket dün de yeni bir lansman etkinliği düzenleyerek, bu kez de Xiaomi Redmi 13C 5G’yi tanıttı. Böylece telefona dair merak edilen tüm detaylar da netlik kazanmış oldu.

Xiaomi Redmi 13C 5G, kasım ayında tanıtılan 4G versiyonuyla oldukça benzer özelliklere ve neredeyse birebir aynı tasarıma sahip. Ancak iki telefon arasında bazı kayda değer farklılıklar da bulunuyor. Bunların başında ise yonga seti geliyor. Redmi 13C 5G, bu yeni nesil bağlantı özelliğini destekleyen farklı bir yonga seti kullanıyor.

xiaomi redmi 13c 2

Bildiğiniz gibi Xiaomi Redmi 13C’de Helio G99 yonga seti tercih edilmişti. Telefonun dün tanıtılan 5G versiyonu ise 5G destekli Dimensity 6100+ yonga setini kullanıyor. Bu yonga setine tercihe göre 4, 6 ya da 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Batarya tarafına geldiğimizde ise karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 18 W.

Xiaomi Redmi 13C, 6.74 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 90 Hz. Ekranın üzerinde 5 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor.

xiaomi redmi 13c

Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel. Ancak daha mütevazı iki lens eşlik ediyor. Çünkü 50 megapiksellik bu ana lensin yanında 2 megapiksellik bir makro kamera ile 2 megapiksellik derinlik sensörü var.

Google’dan Yeni Yapay Zeka: Gemini