Ekrana gömülü parmak izi sensörü LCD ekranlara geliyor

Apple parmak izi

Akıllı telefon devleri ekrana gömülü parmak izi konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor. Özellikle bu teknolojinin bütün akıllı telefonlara gelmesi en büyük amaç.

Akıllı telefonların güvenlik sistemleri ile ilgili çok farklı detaylar var. Örneğin Apple gibi şirketler iPhone akıllı telefonlarda yüz tanıma teknolojisini kullanıyor. Böylece güvenliği çok daha üst seviyeye çıkarmak istiyorlar. Samsung ve Xiaomi gibi şirketler ise ekran altı parmak izi sensörüne ağırlık verdi. Ekrana gömülü parmak izi sensörü hakkında önemli bir problem bulunmuyor. Bu tür sensörler LCD ekranlara çok zor entegre ediliyor.

ABD’de bir firma LCD ekrana entegre etti

ABD’li bir şirket tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, ekran altı parmak izi sensörleri LCD ekranlara entegre edilebildi. Böylece sadece OLED ekran teknolojisi için değil aynı zamanda LCD gibi ekranlarda da böyle bir çözüm bulunmuş oldu. Şirket şimdi bunu sadece deneysel seviyede götürüyor.

En çok satan telefonlar listesi

Xiaomi şirketi tarafından bundan kısa bir süre önce açıklandığına göre, bu tür sistemler zaten LCD ekranlara getirilecekti. Bu yönde çok fazla talep olduğunu belirten Xiaomi, müşteri memnuniyeti için LCD ekranlarda parmak izi sensörünü gizli tutmak istediklerini söyledi.

POCO F2 Pro kendini gösterdi! Tam ekran geliyor!

Xiaomi ile Samsung birlikte Çin merkezli elektronik bileşenler üreticisi BOE Technologies’in de bunun üzerinde çalışmalar sürdürdüğü ifade ediliyordu. Tüm bunlarla birlikte 3M, benzer bir teknoloji geliştirdiklerini belirtti. Bu firma, yapılan açıklamaya göre LCD ekranlara parmak izi sensörlerini getirmek için Yakın Kızılötesi İletim Sistemi (NITS) isimli bir çalışmasından yararlanacak.