Galaxy S8 parmak izi okuyucusunun yeri değişecek mi?

galaxy s8 25

Geçtiğimiz gün tanıtılan Galaxy S8’de parmak izi okuyucusunun tam kameranın yanında bulunması kullanıcıları rahatsız etti. Peki Samsung bu okuyucunun yerini değiştirebilir mi?

Günümüz amiral gemisi sınıfındaki telefonlarda parmak izi okuyucusu standart bir özellik haline geldi. Hatta artık akıllı telefon üreticilerin bu biyometrik doğrulama metodunu aşarak iris tarayıcı ya da yüz tarama gibi metodlara kaydığını söylemek de mümkün. Samsung, yeni amiral gemisinde bu güvenlik önlemlerinin hepsine bir arada yer verdi. Yani Galaxy S8, parmak izi okuyucusunun yanı sıra, iris tarayıcı ve yüz tanıma gibi güvenlik önlemlerine de sahip.

Samsung’un yeni amiral gemisi hakkındaki ilk olumsuz eleştiri de parmak izi okuyucusunun yeni konumu üzerine oldu. Bilindiği üzere bir çok akıllı telefon üreticisi parmak izi okuyucusunu ya home tuşunun üzerine ya da telefonun sırt tarafına, orta kısımlara bir yerlere yerleştiriyor. Fakat Samsung enteresan bir şekilde bu sensörü tam da kameranın yan tarafına koymuş.

Bu durum birkaç olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Zira parmaklarınız çok fazla uzun değilse, normal bir kavrayışla, parmağınızı uzatıp parmak izi okuyucuya erişmeniz pek de mümkün değil. Diğer bir sorun ise Samsung’un kameranın merceğinin silinmesi gerektiğini hatırlatan yeni uygulaması. Yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere, kamera kirlendiğinde ekrana merceğin silinmesi gerektiğini hatırlatan bir uyarı geliyor.

Dolayısıyla parmak izi okuyucusunun, kameranın hemen bitişiğinde olması isteyerek ya da istemeyerek parmağınızın birçok defa bu kameraya temas etmesine neden olacaktır. Bu durumda her kamerayı açışınızda böyle bir uyarıyla karşılaşmak, bir süre sonra sizleri çileden çıkartabilir. Şimdi asıl merak edilen konu ise parmak izi okuyucusunun yerinin değişip değişmeyeceği. Bekleyip göreceğiz.