Xiaomi, P30 yüzünden Huawei ile dalga geçti!

huawei 1

Geçtiğimiz gün Huawei’nin Apple ile Twitter üzerinden dalga geçmesinden sonra aynı şeyi şimdi de Xiaomi yaptı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Şu aralar teknoloji gündeminin hayli yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Zira büyük üreticilerin etkinlikleri ardı ardına geliyor. 25 Mart’ta Apple, 26 Mart’ta Huawei sahneye çıktı. Nitekim önümüzdeki günlerde de Samsung yeni A serisi modelleri için teknoloji tutkunlarının karşısına çıkacak.

Apple’ın 25 Mart’ta gerçekleşen etkinliği sonrasında Huawei, Twitter üzerinden Cupertino merkezli üreticiye bir göndermede bulunmuştu.

Nitekim şimdi aynı şey Huawei’nin de başına geldi. Akıllı telefon sektörünün yükselen isimlerinden biri olan Xiaomi, Huawei’nin geçtiğimiz gün tanıttığı yeni amiral gemisi modellerine göndermede bulundu.

Xiaomi’den Huawei’ye taş!

Çinli üretici, Huawei’nin yeni P serisi modellerine ufak bir göndermede bulundu. Malum, Huawei yeni tanıttığı P30 ve P30 Pro modellerinde Kirin 980 yonga setini kullanıyor. Bu yonga seti performans anlamında Snapdragon 855’ten bir tık geride. İşte Xiaomi de bu duruma atıfta bulunarak, Huawei’nin aynı yonga setiyle yola devam kararını eleştirmiş.

Çinli üretici Huawei’nin etkinliği sonrasında aşağıdaki tweeti paylaştı.

Ekran Resmi 2019 03 26 22.15.58

Açıkçası paylaşılan bu tweetin mizah içerikli olduğunu söyleyebiliriz. Akıllı telefon üreticilerinin birbirlerine bu tarz göndermelerde bulunmaları, belli çerçeveler dahilinde hayli hoş diyebiliriz.

Bu arada dip not olarak tekrardan hatırlatalım. Önümüzdeki günlerde Samsung da bir etkinlik düzenleyecek. Düzenlenecek olan bu etkinlikte yeni A serisi modelleri tanıtılacak.

Casper Via G3 alınır mı? İşte yanıtı