Samsung ilk çeyrekte beklentilerin gerisinde kaldı

samsung

Teknoloji dünyasının öncü isimlerinden biri olan Samsung, geçtiğimiz çeyrekte beklentilerin gerisinde bir performans sergiledi. İşte konu hakkındaki detaylar.

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Samsung, geçtiğimiz çeyrekte maddi anlamda beklentilerin gerisinde kaldı. Güney Koreli şirket telefon satışları konusunda sıkıntı yaşamasa bile, ekran ve çip ihracatı tarafında istediği talebi göremiyor.

Bilindiği üzere akıllı telefon pazarının lider ismi, OLED sektörünün de hakimi konumunda. Hatta sektörün yüzde 90’ına tek başına hükmediyor diyebiliriz. Apple’ın da aralarında bulunduğu pek çok üretici, akıllı telefonları için ekran ihtiyacını Güney Koreli şirketten karşılıyor.

Samsung, Güney Kore ekonomisini de olumsuz etkiliyor

Son dönemde OLED ekran yerine bazı üreticilerin IPS LCD panellere yönelmiş olması, Samsung’un gelirlerine de darbe vurdu. Çünkü Güney Koreli teknoloji devinin gelirinin yaklaşık olarak yüzde 75’i ekran ve çip ticaretinden geliyor.

Son çeyrekte ortaya çıkan bu istenmeyen tablo Güney Kore’nin de ekonomisini olumsuz etkiliyor. Çünkü Güney Kore’nin ihracat gücünü belli başlı firmalar oluşturuyor. Teknoloji kökenli bu firmaların, mali çeyrek sonuçlarında beklentilerin altında kalması ister istemez ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkiliyor.

Genel kanı Güney Koreli şirketin 2019’un ikinci çeyreğinde beklentilerin ötesinde bir performansa imza atacağı yönünde. Elbette bu biraz da diğer üreticilere bağlı. Zira diğer üreticilerin OLED ekran ve çip talebi, Samsung’un elini daha da güçlendirecektir. Aynı şekilde bir diğer ekran odaklı üretici olan LG de muhtemelen ikinci yarıda daha pozitif bir görünüm sergileceyektir.

Huawei P30 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı