Xiaomi öyle bir patent aldı ki…

Xiaomi EV fabrikası yılda 300.000 araba üretecek

Akıllı telefon dünyasının yükselen yıldızı Xiaomi, yeni aldığı bir patent sayesinde ileride adından çok bahsettirebilir.

Xiaomi öyle bir patent aldı ki… Çin’in ulusal patent veritabanına işlenen yeni bir patent, teknoloji dünyasına bomba gibi düştü. Xiaomi tarafından tescil edilen yeni patent, Çinli teknoloji devinin ekranın herhangi bir yerinin kullanılarak parmak izi okuyucunun kullanılabileceğini gösteriyor.

Bunu yapabilmek için Xiaomi, dokunmatik ekran ile AMOLED ekran arasına iki katman daha yerleştirecek. Bu katmanlarda, kızılötesi ışık alıcıları ve sensörler devreye girecek ve ekranın neresine dokunulursa dokunulsun parmak izi sensörleri çalışacak. Daha henüz akıllı telefonların büyük bir kısmında ekran altı parmak izi okuyucuların bile bulunmadığını düşündüğümüzde, Xiaomi tarafından alınan bu patentin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılıyor.

Bunun ötesinde, Xiaomi bu hamlesiyle artık akıllı telefon piyasasında daha fazla söz sahibi olmayı da hedefliyor.

Xiaomi 12 serisi, "çığır açan kamera" ile geliyor

Xiaomi öyle bir patent aldı ki, artık işler çok başka yerlere gidebilir

Öyle ki, bugüne kadar daha çok fiyat – performans markası olarak anılan ancak günden güne çıkarttığı amiral gemisi modelleri ile sektörün liderlerine göz kırpan Xiaomi, gelecek yıllarda bu durumu tamamen değiştirmek niyetinde.

Bildiğiniz üzere Xiaomi, en son geçtiğimiz hafta Xiaomi 12 serisini tanıtmış, bu seriye 3 modeli Çin’de satışa sunmuştu. Dördüncü model olarak adlandırılan Xiaomi 12 Ultra ise, kısa bir süre içerisinde tanıtılacak. Her ne kadar bu telefonların hiç biri şimdilik Avrupa’da satışa sunulmasa da, Xiaomi yetkilileri yakın zamanda dört modelin de Avrupalı teknoloji meraklılarının beğenisine sunulacağını belirtiyor.

Apple katlanabilir iPhone’u piyasaya sürmeye hazırlanıyor