Yeni Xiaomi ekran içi parmak izi okuyucu sensör çok iddialı

parmak izi okuyucusu

Çinli Xiaomi, attığı yeni adımlarıyla rakipleri Oppo ve Vivo’yu geride bırakabilir. Parmak izi okuyucu sensörlü telefon akımında şimdiye kadar çok da payı olmayan Xiaomi, bu yeni teknolojisiyle zirveye oynayabilir.

Yeni Xiaomi ekran içi parmak izi okuyucu sensör çok iddialı

Firmanın Kurucularından ve Başkanı Lin Bin, Weibo üzerinden paylaştığı bir videoda, şirketin yeni nesil parmak izi okuma teknolojisi hakkında bilgi sahibi olmamıza imkân tanıyor. Bildiğiniz gibi fiziksel parmak izi okuyucular da yavaş yavaş eskiyor ve artık ekrana yedirilmiş sensörlerle karşılaşıyoruz. Xiaomi’nin yeni sensörü ise, ekrandaki daha büyük bir alanı kapsama alanına alıyor ve böylece telefon kapalıyken ekrandaki neredeyse herhangi bir bölgeye tek dokunuşla da telefonu açabileceksiniz. Bin’in test videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Xiaomi ekran içi parmak izi okuyucu sensör çok iddialı

Tabii bu tip çalışmalar yürüten başka firmalar da var. Başta da belirttiğimiz Vivo, geçtiğimiz sene Apex isminde bir konsept telefon tanıtmıştı ve ekranın yarısının parmak izi okuyucu sensörle donatıldığını belirtmişti. Bu konuda bir çalışma da Oppo tarafında var. Daha 1 hafta önce Oppo’dan bir açıklama geldi ve ekrana yedirilen yeni parmak izi okuyucu sensörün çok büyük olacağını açıkladı.

Çinli firmalar harıl harıl çalışırken haliyle sektörün diğer önemli isimleri Apple, Huawei ve Samsung’tan da benzer hamleler gelecektir diye düşünüyoruz.

Snapdragon 855, iPhone XS’i perişan etti