Xiaomi, otomobil birimi için Motorcomm’a yatırım yapıyor

ll77

Bu yılın başlarında Xiaomi, akıllı elektrikli araç işine başladığını duyurmuştu ve hatta önümüzdeki on yıl için büyük yatırım planlarını bile açıklamıştı. O zamandan beri, şirket, en son yatırımı Motorcomm olmak üzere, otomobil endüstrisi ile ilgili çeşitli şirketlere yatırım yaptı ve satın aldı.

Bu, Çinli teknoloji devi Xiaomi ‘nin otomobillerle ilgili firmalara yaptığı bir başka yatırımı işaret edecek. Şirket son hamlesinde Hubei Xiaomi Yangtze Nehri Sanayi Fonu aracılığıyla Motorcomm’a yatırım yaptı. 

Farkında olmayanlar için, Motorcomm, araçlarda bulunan temel iletişim çiplerinin araştırılması ve geliştirilmesi üzerinde çalışıyor. Firma 2017 yılında kurulmuştur ve iş kapsamı teknoloji geliştirme, endüstriyel otomasyon, otomobil, danışmanlık ve diğer teknik hizmetleri içeriyor.

Xiaomi

Özellikle, Xiaomi Başkanı Wang Xiang kısa süre önce bir röportajda (Via ITHome ) şirketin akıllı elektrikli otomobillerin temel çekirdek teknolojisinin derinlemesine araştırma ve geliştirmesine başladığını belirtti. 

Diğer bir deyişle, araçlar için çekirdek iletişim çipleri özellikle akıllı arabalar için önemli bir unsur olduğu için bu yatırım da oldukça önemli olabilir. Kısa bir süre önce, otonom sürüş teknolojisi tabanlı bir girişim olan DeepMotion’ı toplam 77,4 milyon ABD Doları karşılığında satın almak isteyen marka hakkında da bilgi vermiştik. Bunun ile beraber tüm akıllı telefon şirketlerinin yavaş yavaş araba sektöründe yatırım yapmaya başladığını görebiliyoruz. Bunun nedeni elbetteki ellerindeki yüksek teknolojiyi geleceğin arabaları olacak akıllı arabalara entegre etmek istemeleri. Bakalım süreç bize neler gösterecek.

iPhone 12 ücretsiz onarım hizmetleri hakkında bilmeniz gerekenler