Xiaomi Leica ortaklığının detayları ortaya çıktı

Bu haftanın başlarında Huawei ve Leica arasındaki uzun süredir devam eden iş birliği sona erdi ve şimdi Çin merkezli akıllı telefon devi Xiaomi, Almanya merkezli kamera şirketi ile yeni ortaklığının başladığını duyurdu.

Firmanın resmi duyurusundan sadece birkaç gün sonra, çevrimiçi olarak sızdırılmış bir görüntü ortaya çıktı ve Xiaomi’nin zaten Leica’nın kamera teknolojisine sahip yeni bir cihazının her an kullanıma hazır olduğunu ortaya koydu.

Kamera modülünde Leica markalı olduğu iddia edilen Xiaomi 12S olan bir Xiaomi akıllı telefonunu ortaya koyuyor . Cihazın arka paneli, halihazırda piyasaya sürülen 12 Pro’ya oldukça benziyor ve tek fark, kamera modülüne kazınmış “50MP” yerine Leica markası gibi görünüyor.

Xiaomi

Sızıntılar, Leica markalı ilk Xiaomi amiral gemisinin Haziran ayında lansmanını görebileceğimizi belirtiyor ve bu da 12S serisinin Haziran ayı için planlandığını belirten daha önceki sızıntıları doğruluyor.  Gelecek cihazların özelliklerine ve özelliklerine bir göz atalım.

12S’nin 120Hz yenileme hızına, ortalanmış delikli Full HD+ çözünürlüklü kavisli bir panele sahip olduğu ve boyut olarak daha küçük olacağı söyleniyor. Cihaz, 50 megapiksel birincil kamera tarafından yönetilen üçlü bir kamera kurulumuna sahip olacak. Yakın zamanda duyurulan Snapdragon 8+ Gen 1 SoC tarafından desteklenmesi bekleniyor.

12S Pro’nun ise 2K ekran paneli sunması ve SoC varyantlarıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor . Bunlar muhtemelen Snapdragon 8+ Gen 1 ve Dimensity 9000 SoC olacak.

OnePlus 9 Serisi yeni bir güncelleme alıyor