Xiaomi, Haziran ayında Apple’ı solladı

Xiaomi, Haziran ayında Apple'ı solladı

Xiaomi akıllı telefon sektöründe rakip tanımaz hale geldi. Şirket gün geçtikçe gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Şimdi Haziran ayıyla ilgili bazı durumları ortaya koyan bir rapor yayınlandı. İşte detaylar.

Xiaomi, Haziran ayı satış hacimleri açısından tüm akıllı telefon satıcılarını geçti. Rakipleri Samsung ve Apple’ı geride bıraktığı için Xiaomi için başka bir dönüm noktası ulaştı diyebiliriz. Counterporint Research’e göre Xiaomi, Haziran ayı için tüm akıllı telefon satışlarının %17.1’ini yöneterek Samsung’un %15,7’lik payını ve Apple’ın %14,3’lük payını geride bıraktı. Xiaomi’nin ilk akıllı telefonunu piyasaya sürmesinden bu yana yaklaşık on yıl geçmesine rağmen 800 milyon akıllı telefon sevkiyatını geride bıraktığı söyleniyor.

Xiaomi, Haziran ayında Apple'ı solladı

Counterpoint’ten Tarun Pathak, Xiaomi’nin Avrupa, Çin ve Hindistan’da oldukça iyi performans gösterdiğini ve bu pazarlardaki akıllı telefon talebinin normalleştiğini açıkladı. Xiaomi ayrıca Redmi 9, Note 9 serisi ve Redmi K serisi telefonları sayesinde Çin’in en hızlı büyüyen şirketi oldu. Öte yandan Samsung, Vietnam’da sevkiyat rakamlarını olumsuz etkileyen üretim sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Bu da Xiaomi’nin yararına oldu diyebiliriz. Android piyasasında kartlar yeniden dağılıyor gibi görünüyor. Çinli şirket rakiplerine kıyasla nispeten daha yeni olsa da başarı bayrağını taşıyor. Şirketin başarısının bu şekilde devam etmesi öngörülüyor. Android piyasasında ise Samsung’un artık ciddi bir rakibi var.

Koronavirüs delta varyantı aşı karşısında çaresiz kalıyor: Elimizde büyük bir koz var