Xiaomi gözünü zirveye dikti

Xiaomi Mi 11 Ultra, 80W kablosuz şarj cihazıyla 20 Mayıs'ta geliyor

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi 2. çeyrek sonuçları sonrasında gözünü zirveye dikti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki rekabetin pek çok etkene bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Keza yakın zamanda bu duruma net bir örneği direkt olarak yaşayarak gözlemledik. Akıllı telefon pazarında zirveye oynayan Huawei, hiç planda olmayan bir kararla bir anda zirveden dibe doğru hızlı bir yolculuğa başladı.

Elbette Huawei’nin bu çöküşü bazı isimlerin de yükselmesine zemin hazırladı. Çinli üretici hızla kan kaybederken, Samsung, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi isimler muazzam bir yükseliş yakaladı.

Apple ise bu pastadan öyle önemli bir pay alamadı. En büyük payı alan isim ise şüphesiz Xiaomi oldu.

Xiaomi gözünü zirveye dikti

Açıklanan 2. çeyrek sonuçlarında Xiaomi’nin yüzde 83’lük bir büyüme ile ikinci sıraya yükseldiğini gördük. Genel pazar payında da Samsung’un 3 – 4 puan gerisinde bulunan Çinli üretici gözünü zirveye dikti.

Xiaomi yetkilileri, Avrupa pazarındaki büyümenin yardımı ile zirveye yerleşeceklerini iddia ettiler. Elbette bu kolay olmayacaktır. Fakat son açıklanan rakamlar Xiaomi’nin emin adımlarla zirveye yürüdüğünü gösteriyor.

Şimdilik bu konu hakkında yorum yapmak için erken olsa da Xiaomi’nin ciddi bir şekilde zirveyi zorladığını söyleyebiliriz. Eğer Xiaomi çok büyük bir aksilik yaşamazsa zirveye çıkması pek de zor görünmüyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

Türkiye pandemi konusunda uyarı aldı: Çok dikkatli olmamız gerekiyor