iPhone, Çin’de zirveye yerleşti!

iphone

Akıllı telefon sektörünün dinamosu konumundaki Çin’de en fazla kullanılan telefonlar açıklandı. iPhone modelleri zirveyi kimseye kaptırmadı.

Kalabalık nüfusu sayesinde akıllı telefon sektörünün, dinamosu konumunda bulunan Çin pazarında muazzam bir rekabet mevcut. Apple ve Samsung gibi iki dev ismin bile satış rakamları bazında son sıralarda yer aldığı Çin pazarında, Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi gibi firmalar başı çekiyor.

Peki Çin’de en çok hangi markanın telefonları kullanılıyor? Evet, son yıllarda yerli üreticilerin satış rakamları bazında başı çektiği inkar edilemez bir gerçek. Fakat yapılan bir araştırmaya göre, şu anda en çok Apple marka iPhone modellerinin kullanımda olduğu ortaya çıktı. Güney Koreli bir firma tarafından hazırlanan rapora göre, şu anda Çin’de 171 milyonun üzerinde iPhone kullanıcısı bulunuyor. iPhone’u ise Huawei kullanıcıları takip ediyor. 132 milyon Huawei kullanıcısının bulunduğu ülkede, 124 milyon Oppo, 108 milyon Vivo, 68 milyon Xiaomi ve 48 milyon da Samsung kullanıcısı bulunuyor.

Elbette bu rakamlar sizleri yanıltmasın. Zira bunlar telefonların satış rakamları değil. Sadece şu an kullanılan telefon sayıları. Bilindiği üzere son birkaç çeyrektir iPhone satışları Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi gibi yerli firmaların gerisinde kalıyor. Eğer bu durum böyle devam ederse önümüzdeki birkaç sene içerisinde bu tablo da tamamen değişecektir. Tabi ki iPhoneX (ya da iPhone 8 )gerçeğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Genel tahminler, iPhoneX’in Apple’ı Çin’de zirveye taşıyabileceği yönünde. Yine de bekleyip göreceğiz.