Xiaomi elektrikli otomobil için çalışmalara devam ediyor

xiaomi 1

Şu sıralar Xiaomi elektrikli otomobili için ciddi adımlar atmaya başlamış durumda. Peki önümüzdeki süreçte Çinli üretici elektrikli otomobilini satışa sunacak mı? En son 2024 yılı için bir tarih verilmişti. Peki güncel tarih ne? İşte tüm detaylar.

Xiaomi elektrikli otomobil için çalışmalara devam ediyor. Son dönemin trend sektörlerinden birisi de elektrikli otomobiller. Malum söz konusu içten yanmalı motorlar olduğunda sektör çok fazla rekabete açık değildi. Lakin elektrikli otomobillerin yaygınlaşmaya başlaması tüm işleri değiştirdi.

Şu anda otomobil piyasasındaki devlerin yanı sıra, Huawei, Apple, Xiaomi gibi teknoloji devleri de elektrikli otomobil için kolları sıvamış durumda.

Xiaomi gelirlerinde düşüş yaşandığını bildirdi

Xiaomi elektrikli otomobil için çalışmalara devam ediyor

Şu anda elektrikli otomobiller konusunda en ciddi adımlar Xiaomi’den geliyor. Çinli üretici kısa bir süre önce elektrikli otomobil üretimi için ciddi bir bütçe ayırdığını açıklamıştı. Xiaomi şimdi de hedefini belirledi.

Xiaomi, artan ABD baskısının ortasında çiplere yatırımı artırdı!

Teknoloji sektörünün dev ismi önümüzdeki süreçte önce Çin, ardından da Avrupa pazarını hedefliyor. Bu da Xiaomi logosuna sahip otomobillerin Avrupa’ya geleceğini gösteriyor. Elbette bizi alakadar eden şey Türkiye’ye gelip gelmeyeceği. Eğer Xiaomi Avrupa pazarını hedefliyorsa, muhtemelen otomobillerini Türkiye’ye de getirecektir. Bekleyip göreceğiz.

xiaomi 1

Xiaomi’nin haricinde Huawei de şu sıralar önemli adımlar atıyor. Bu bağlamda bakıldığında Huawei logolu otomobilleri de Türkiye yollarında görebiliriz.

Tabi ki bunun için zaman gerekecek. Önümüzdeki süreçte çok daha fazla elektrikli otomobil göreceğimiz kesin. Dileriz elektrikli otomobil fiyatları da önümüzdeki süreçte makul seviyelere düşer.

Overwatch 2 oyuncularına kötü haber