Xiaomi 300 milyon Redmi Note sattı

Redmi Note

Redmi Note serisi telefonlarıyla büyük başarı yakalayan Xiaomi, bugüne kadar bu serideki telefonlardan 300 milyon adet sattığını açıkladı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, akıllı telefon pazarındaki etkisini her geçen gün biraz daha arttırıyor. Bir yandan amiral gemisi akıllı telefonlarıyla Apple ve Samsung gibi şirketlerle yarışmayı başaran Xiaomi, bir yandan da daha düşük maliyetli telefonlarıyla gelişmekte olan pazarlarda büyük başarılara imza atıyor.

Hatırlarsanız şirket daha dün bir açıklama yaparak, Redmi Note serisinin Hindistan’da ne kadar popüler olduğuna dikkat çekmiş, bu serinin Hindistan’daki satış rakamının 75 milyona ulaştığını duyurmuştu. Dün Hindistan’a dair satış rakamlarını paylaşan Xiaomi, bugünse global pazar için satış rakamlarını paylaştı.

Redmi Note

Xiaomi, popüler Redmi Note serisinden bugüne kadar dünya genelinde 300 milyon telefon sattığını duyurdu. Bu da Xiaomi’nin bu serisinin ne kadar popüler olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Ayrıca şirketin bu yıl içinde bu seriden 60 milyon telefon satmayı başardığını da gösteriyor. Çünkü geçtiğimiz yıl toplam satış rakamı yaklaşık 240 milyondu.

Xiaomi tarafından üst üste yapılan bu açıklamalar, şirketin son yıllarda akıllı telefon pazarında ne kadar büyüdüğünü gözler önüne seriyor. Üstelik şirket önümüzdeki dönemde bu pazardaki hakimiyetini daha da arttıracak gibi görünüyor. Çin ve Hindistan’ın yanı sıra Avrupa ülkelerinde de mağaza sayısını hızla arttırmaya devam eden Xiaomi, önümüzdeki dönemde başka şehirlerde de Mi Store adını verdiği mağazalarından açmayı planlıyor.

Apple araba projesinde frene bastı