Xiaomi 12 Saatte 1.3 Milyon Telefon Sattı

Xiaomi 12 Saatte 1.3 Milyon Telefon Sattı

Xiaomi sadece 12 saatte 1.3 milyon telefon satarak yeni bir rekora daha imza atmayı başardı.

Çin menşeli telefon üreticisi ve satıcısı Xiamoi, kısa sürede çok sayıda telefon satma konusunda bir rekora daha imza attı. Dün düzenlenen bir özel etkinlik sırasında firmanın en az 1.3 milyon telefon satmayı başardığı ve bunu sadece 12 saatte yaptığı açıklandı. Bu yeni rekora dün düzenlenen Mi Fan Festivali sırasında ulaşan firma, festival kapsamında üç farklı akıllı telefonunu satışa çıkarmıştı. Festival kapsamında satışa sunulması için tercih edilen akıllı telefonlar Xiaomi Mi3, Redmi ve yeni Redmi Note oldu.

Xiaomi_DG

Hong Kong, Tayvan, Singapur ve Çin olmak üzere dört farklı Asya bölgesinde bu üç telefon da satışa sunuldu ve büyük ilgi gördü. Ayrıca Xiamoi’nin resmi Facebook ve Weibo sayfaları üzerinden yaptığı açıklamaya göre, bu etkinlik kapsamında satılan 1.3 milyon telefondan elde edilen gelir yaklaşık 242 milyon dolar. Mi Fan Festivali sırasında akıllı telefonlara gösterilen bu yoğun ilginin sebebi, firmalar tarafından kullanıcılara sunulan indirimler ve fırsatlar. Üstelik etkinlik kapsamında sadece akıllı telefonlar değil, bataryalar ve kulaklıklar gibi telefon aksesuarları da özel indirimlerle kullanıcılara sunuluyor.

Özellikle yükselişte olan telefon pazarlarında etkinliğini hızla arttıran Xiamoi, önümüzdeki dönemde ürünlerini Malezya ve Hindistan’a da taşıyarak etkisini daha da arttırmak istiyor. Özellikle Hindistan’la ilgili büyük planları olan firma, bu iki pazara girmesinin ardından satışlarının önemli ölçüde artacağına inanıyor. Bu yılın sonuna kadar 60 milyon akıllı telefon satmayı amaçlayan Xiamoi, 2015 yılında bu rakamı 100 milyonun üzerine çıkarmayı planlıyor.

Sony Hindistan’da Apple’ı Devirdi