Xiaomi 2022’de zirveyi hedefliyor

Xiaomi akıllı telefon üretiminde Apple'ı geçti! İşte detaylar

Geçtiğimiz gün yayınlanan 2. çeyrek sonuçlarının ardından Xiaomi’den ilk açıklama geldi. Xiaomi 2022’de zirveyi hedefliyor. İşte konunun detayları.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet hız kesmiyor. Geçtiğimiz günlerde IDC ve Canalys 2021’in 2. çeyreğine dair akıllı telefon satış raporlarını paylaştı. Paylaşılan raporların akabinde Xiaomi’nin muazzam bir sıçrama gerçekleştirerek, en çok telefon satan 2. firma olduğuna tanıklık ettik.

Çok değil 2 sene öncesine kadar Xiaomi’nin bulunduğu noktada Huawei yer alıyordu. Fakat yaşanan malum olaylar sonrasında Huawei, ilk 5 dışında kaldı. Huawei’nin satışlarının düşmesiyle birlikte Xiaomi ve diğer Çinli üreticiler önemli bir yükseliş yakaladılar.

Xiaomi 2022’de zirveyi hedefliyor

Burada özellikle Xiaomi için ayrı bir pencere açmak gerekiyor. Çünkü Xiaomi satışlarını diğer rakiplerine oranla 2 – 3 kat daha fazla arttırmış durumda. Dolayısıyla zirvede yer alan Samsung’un da en ciddi rakibi.

Zaten Xiaomi yetkilileri de bu durumun farkında. Keza kısa süre önce Xiaomi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada hedef olarak önümüzdeki yıl yani 2022 yılı işaret edildi. Eğer Xiaomi için herşey yolunda giderse, Çinli üretici önümüzdeki yıl yani 2022’de en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirket olmayı hedefliyor. Elbette bu kolay olmayacaktır.

Muhtemelen Samsung da Xiaomi’nin bu çıkışı sonrasında bazı ek tedbirler alabilir. Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Sonuç olarak Huawei de zirveyi hedeflediğini söylemişti. Fakat şu anda nerede olduğunu hepimiz biliyoruz.

2021 Honda Accord geliyor! İşte tasarım