Xiaomi 15 Pro Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Xiaomi 15 Pro

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 15 Pro’nun kamera ve ekran özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi Qualcomm, merakla beklenen yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ü ekim ayında çıkaracak. Bu yonga setini kullanan ilk akıllı telefon ise Xiaomi 15 olacak. Ancak öncülü gibi Xiaomi 15 de tek başına gelmiyor. Xiaomi 14 gibi Xiaomi 15’e de bir Pro modeli eşlik edecek. Görünüşe bakılırsa Xiaomi 15 Pro bu yılın en dikkat çekici telefonlarından biri olacak.

Snapragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak olan telefon, öncülüne göre daha gelişmiş bir arka kameraya sahip olacak. Hatırlarsanız daha önce gelen bilgilerde telefonun ana lensinin 1 inçlik OmniVision OV50K olacağı söyleniyordu. Bu bilgiyi doğrulayan Digital Chat Station hesabı, Xiaomi 14 Pro’dakine kıyasla daha büyük ve daha gelişmiş bir sensör kullanan bu ana kameraya bir de 3x optik zoom özelliği olan telefoto kameranın eşlik edeceğini söylüyor. Bu kombinasyon, Xiaomi 15 Pro’nun kamerasıyla da oldukça iddialı olmasını sağlayacak.

xiaomi 15 2

Yine Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre telefon 2K çözünürlükte bir ekrana sahip olacak. Mikro-kıvrımlı bu ekranın altında ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alacak. Öte yandan telefonun hem öncülünden daha ince olacağı, hem de daha büyük bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor.

Xiaomi geçtiğimiz yıl Xiaomi 14’ü global pazara sunarken Pro modelini ise Çin dışına çıkarmamıştı. Bu yıl Pro modelinin global pazara sunulup sunulmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Amazon Bu Ay 15 Oyunu Ücretsiz Veriyor